Potato and Parmesan Soufflé

Soufflé, made easy

This potato soufflé recipe is an easy and comforting dish suitable for cold fall days. The breadcrumbs will form a delicious crust on the bottom and edges of the soufflé while the parmesan will add a wonderful umami flavour.

Sestavine

800 g krompirja
1 veliki sladki krompir
1 jajce
1 skodelica tanko naribanega parmezana in nekaj za po vrhu narastka
100 g masla in nekaj za premaz
6 majhnih modelov za peko
1/2 skodelice krušnih drobtin
8 svežih listov žajblja, nasekljanih
sol
črni poper

Navodila

 

1. Premažite 6 majhnih modelov za peko z maslom in jih potrosite z drobtinami.

2. Olupite krompir in sladki krompir ter ga narežite na majhne kocke. Skuhajte krompirjeve kocke v slani vodi, dokler niso mehke. Odlijte preostalo vodo. Kocke sladkega krompirja skuhajte v posebni kozici. Odlijte vodo in pustite, da se ohladi.

3. Pretlačite krompir v gladki pire. Vmešajte maslo, parmezan in jajce. Začinite s nasekljanim žajbljem, soljo in črnim poprom. Dodajte kocke sladkega krompirja in nežno premešajte.

4. Krompirjevo zmes vlijte v modele za peko in po njih potrosite nekaj parmezana, soli in črnega popra.

5. Pecite 15-17 minut v sredini pečice pri 220 °C z malo pare, dokler narastki niso lepo zlato obarvani.

  • MAVRIČNO PECIVO
  • Jagnječja pečenka z rožmarinom in timijanom