PRIROČNIKI ZA NAKUP

Poiščite popoln hladilnik-zamrzovalnik zase

Hrana

Kaj boste hranili v hladilniku-zamrzovalniku?

Sveže sadje in zelenjavo: poiščite hladilnik z režami za solato in globokimi predali za veliko zelenjavo. Če imate veliko sveže hrane, boste verjetno želeli več hladilnega dela kot pa zamrzovalnega.

Meso in ribe: model s predalom FreshZone® bo vaše meso in ribe ohranil sveže dlje časa.

Pijačo: razmislite o polički za vino, nastavljivih policah za steklenice ali vgrajenem hladilniku vin. Nekateri ameriški hladilniki-zamrzovalniki imajo vgrajen ledomat.

Zamrznjeno hrano: če nameravate zamrzniti veliko hrane, si omislite hladilnik-zamrzovalnik, ki ima enako zamrzovalno kapaciteto kot hladilni del.

Prostor

Kakšen stil hladilnika-zamrzovalnika bi bil najprimernejši za vašo kuhinjo?

Stranski: visok hladilnik in zamrzovalnik z veliko kapaciteto z ledomatom in vodomatom ali predelom za vino v izbranih modelih.

Kombi: kombinacija hladilnika in zamrzovalnika z ločenimi vrati. Izbirajte med modeli, ki imajo zamrzovalnik na vrhu ali na dnu.

Integriran: skrit pod kuhinjskim pultom za vrati, ki se ujema z dizajnom vaše kuhinje. Razmislite o hladilniku-zamrzovalniku oz. o ločenem hladilniku in ločenem zamrzovalniku.

Višina, širina in globina se lahko razlikujejo, zato si oglejte celoten spekter modelov in poiščite velikost in stil, ki vam najbolj ustreza.

Kapaciteta

Kapaciteta hladilnika-zamrzovalnika se meri v litrih:

100–150 litrov: za gospodinjstva z 1–2 člana

150–250 litrov: odlično za 3–4 člane

250+ litrov: idealno za večja gospodinjstva s 5+ članov

Profesionalni nasvet: V hladilniku pustite nekaj prostora za kroženje zraka za učinkovito hlajenje.

Energija

Visoka energetska učinkovitost pomeni, da boste plačali manj za energijo. Zaradi vse večjih standardov morajo hladilniki-zamrzovalniki od leta 2014 imeti vsaj oceno A+ pri energetski učinkovitosti, največjo oceno pa A+++. Za primerjavo: Hladilnik z oceno A++ ima večjo energetsko učinkovitost v primerjavi s hladilnikom z oceno A+ za kar 21 %.

Nasvet: Hladilnik-zamrzovalnik namestite stran od radiatorjev oz. pečice in tako zmanjšajte porabo energije.

Izberite svojo napravo

Ne glede na to, kaj je na meniju, bo Electroluxov hladilnik-zamrzovalnik vašo hrano ohranil svežo dlje časa.