Odkrijte svet kuhanja s paro

Odkrijte svet kuhanja s paro

Razlogi za kuhanje s parno pečico

Izberite paro za pripravo zdrave hrane, brez kompromisov pri okusu. 

 

Naše parne pečice imajo vse tradicionalne nastavitve, ki jih poznate, vendar z možnostjo dodajanja pare v proces kuhanja. Kuhanje s parno pečico ni zapleteno - vse, kar morate storiti, je, da napolnite rezervoar z vodo, preden vstavite hrano, in izberete odstotek pare, ki ga želite vključiti.

  • Začnite uporabljati svojo pečico

    Dobrodošli v okusnejši vsakdan s pomočjo pare! Dovolite, da vam predstavimo nekaj nasvetov in namigov za doseganje najboljših rezultatov kuhanja v sopari.

  • Naučite se osnov kuhanja v sopari

    Ni vam potrebno biti kuharski mojster, da kuhate v sopari – povsem preprosto je. Priprava jedi s hrustljavo skorjo in sočno sredico ter barvite zelenjave še nikoli ni bila enostavnejša. Prav tako vedno skuhajte popoln riž, lečo in stročnice.

  • Skrivnost do popolnih jedi je tehnika sous-vide!

    Odkrijte skrivnosti tehnike sous-vide (izgovorjeno su-vid), kar pomeni »pod pritiskom«. Gre za francosko tehniko kuhanja, ki vključuje preprost proces vakuumskega zaprtja sestavin v vrečko, ki jo nato položimo v ogreto vodno kopel.

  • Regeneracija s paro

    V naših parnih pečicah bodo pogrete jedi okusne, kot sveže pripravljene - s funkcijo regeneracije pare lahko pogrejete kruh, testenine, riž, krompir in še veliko več. Naj bodo vaši ostanki okusni in sveži.

  • Zlahka poiščite pravo nastavitev

    Pomoč pri kuhi – do funkcije Pomoč pri kuhi dostopajte preko aplikacije My Electrolux Kitchen in prihranite čas, ki bi ga drugače porabili za iskanje pravih nastavitev v vaši parni pečici.

Kaj je kuhanje s paro?

Kuhanje v sopari uporabi moč vlage za bolj učinkovit prenos toplote. Zaradi vlažnega okolja vlaga ne izpareva, s čimer se z nežno in enakomerno toploto ohranita okus in tekstura vaših sestavin, zato nič ne razpade. Tako dobite zlato rjavo hrustljavo skorjico, ne da bi preveč ali premalo skuhali sredico.

  • Okus in hranila so ohranjeni

    Pri kuhanju v pari gre za veliko več kot le za bolj hrustljavo skorjico. Kombiniranje toplote in pare preprečuje, da bi vlaga izhlapela, kar ohrani okus in poskrbi za vrhunsko teksturo mesa, rib in lazanj, če omenimo le nekaj priljubljenih jedi.

  • Bolj odgovoren način kuhanja

    Ko v pečici pogrejete vodo, da ustvarite paro, toplota v živila prodre globlje in hitreje, kar skrajša čas kuhanja. To se zgodi zato, ker se toplota lažje prenaša preko vode kot toplega zraka, kar pomeni manjšo obremenitev za okolje in nižje račune za vas.

  • Lažje je, kot si mislite

    Priprava jedi, ki jih ne boste nikoli pozabili, je tako preprosta kot uporaba običajne konvekcijske pečice z našo funkcijo Steamify. S prstom le podrsajte po zaslonu na dotik, da izberete tehniko kuhanja, pečica pa bo poskrbela za preostalo. Le meso boste morali razrezati sami.

Naša ponudba parnih pečic

Dodatna nastavitev pare, ki poskrbi za zlato skorjo na vašem kruhu in pekovskih izdelkih
  • Added steam
  • Food sensor
  • Pyrolytic cleaning
Programa pečenja in praženja s paro še izboljšata okuse in teksture jedi za zdrave obroke
  • Low
  • Food sensor
  • Pyrolytic cleaning
Pražite, pecite, dušite, pecite na žaru in kuhajte v sopari z naprednimi programi parne pečice
  • Steamify
  • High
  • Low
  • Food sensor
Kuhajte s polno močjo pare in kuhajte doma s tehniko sous-vide kot profesionalni kuharji
  • Sous-Vide
  • Steamify
  • High
  • Low
  • Pripravite čudovit »brunch« v svoji parni pečici

            

  • Pripravite zdrave prigrizke v svoji parni pečici

        

  • Spečite boljši kruh z uporabo pare

         

  • Enostavno pripravite okusno ribo v svoji parni pečici

        

  • Pripravite hranilno in okusno zelenjavo s paro

        

  • Naj bodo praznične klasike s pomočjo pare še okusnejše