Odkrijte svet kuhanja s paro
Razlogi za kuhanje s parno pečico
Izberite paro za pripravo zdrave hrane, brez kompromisov pri okusu.
Naše parne pečice imajo vse tradicionalne nastavitve, ki jih poznate, vendar z možnostjo dodajanja pare v proces kuhanja. Kuhanje s parno pečico ni zapleteno - vse, kar morate storiti, je, da napolnite rezervoar z vodo, preden vstavite hrano, in izberete odstotek pare, ki ga želite vključiti.
-
Začnite uporabljati svojo pečico
Dobrodošli v okusnejši vsakdan s pomočjo pare! Dovolite, da vam predstavimo nekaj nasvetov in namigov za doseganje najboljših rezultatov kuhanja v sopari.
-
Naučite se osnov kuhanja v sopari
Ni vam potrebno biti kuharski mojster, da kuhate v sopari – povsem preprosto je. Priprava jedi s hrustljavo skorjo in sočno sredico ter barvite zelenjave še nikoli ni bila enostavnejša. Prav tako vedno skuhajte popoln riž, lečo in stročnice.
-
Skrivnost do popolnih jedi je tehnika sous-vide!
Odkrijte skrivnosti tehnike sous-vide (izgovorjeno su-vid), kar pomeni »pod pritiskom«. Gre za francosko tehniko kuhanja, ki vključuje preprost proces vakuumskega zaprtja sestavin v vrečko, ki jo nato položimo v ogreto vodno kopel.
-
Regeneracija s paro
V naših parnih pečicah bodo pogrete jedi okusne, kot sveže pripravljene - s funkcijo regeneracije pare lahko pogrejete kruh, testenine, riž, krompir in še veliko več. Naj bodo vaši ostanki okusni in sveži.
-
Zlahka poiščite pravo nastavitev
Pomoč pri kuhi – do funkcije Pomoč pri kuhi dostopajte preko aplikacije My Electrolux Kitchen in prihranite čas, ki bi ga drugače porabili za iskanje pravih nastavitev v vaši parni pečici.
Kaj je kuhanje s paro?
Kuhanje v sopari uporabi moč vlage za bolj učinkovit prenos toplote. Zaradi vlažnega okolja vlaga ne izpareva, s čimer se z nežno in enakomerno toploto ohranita okus in tekstura vaših sestavin, zato nič ne razpade. Tako dobite zlato rjavo hrustljavo skorjico, ne da bi preveč ali premalo skuhali sredico.
-
Okus in hranila so ohranjeni
Pri kuhanju v pari gre za veliko več kot le za bolj hrustljavo skorjico. Kombiniranje toplote in pare preprečuje, da bi vlaga izhlapela, kar ohrani okus in poskrbi za vrhunsko teksturo mesa, rib in lazanj, če omenimo le nekaj priljubljenih jedi.
-
Bolj odgovoren način kuhanja
Ko v pečici pogrejete vodo, da ustvarite paro, toplota v živila prodre globlje in hitreje, kar skrajša čas kuhanja. To se zgodi zato, ker se toplota lažje prenaša preko vode kot toplega zraka, kar pomeni manjšo obremenitev za okolje in nižje račune za vas.
-
Lažje je, kot si mislite
Priprava jedi, ki jih ne boste nikoli pozabili, je tako preprosta kot uporaba običajne konvekcijske pečice z našo funkcijo Steamify. S prstom le podrsajte po zaslonu na dotik, da izberete tehniko kuhanja, pečica pa bo poskrbela za preostalo. Le meso boste morali razrezati sami.