ODKRIJTE

Poiščite svoj idealen pralni stroj.

Prostor in kraj

Prostor in kraj namestitve

Ne glede na to, ali želite prostostoječi ali vgradni pralni stroj, morate biti prepričani, da ga lahko namestite na določeno mesto. Koliko prostora imate na voljo? 

Globina:

< 38 cm – prostor za zelo ozek pralni stroj tipa »slim«

38–45 cm – prostor za ozek pralni stroj

< 45 cm – prostor za standardni pralni stroj

 

Nasvet strokovnjaka: če imate majhno kopalnico in želite kupiti pralni stroj z bobnom, razmislite o nakupu pralno-sušilnega stroja ali naprave tipa 2 v 1.

Zmogljivost

Zmogljivost

Kako pogosto perete? Pri izbiri novega pralnega stroja je priporočljivo vedeti tudi, kolikokrat na teden običajno perete.

Manj kot 4-krat na teden – zadostoval bo pralni stroj z zmogljivostjo 5–6 kg, če pogosto ne perete večjih stvari, kot so jakne ali prešite odeje.

4- do 6-krat na teden – idealen bi bil pralni stroj z zmogljivostjo 7 kg.

Več kot 6-krat na teden – omejite pogostost pranja z izbiro naprave z veliko zmogljivostjo (8+ kg).

Čas in praktičnost

Čas in praktičnost

Ste jutranja ali nočna ptica? Izberite napravo s funkcijo zamika vklopa, da se bo pranje končalo takrat, ko je to za vas najprimernejše, npr. pozno zvečer ali zgodaj zjutraj, ko lahko izkoristite cenejši električni tok.

Sušenje

Učinkovitejše sušenje

Želite skrajšati čas sušenja? Izberite pralni stroj z visoko hitrostjo ožemanja, da bi skrajšali čas sušenja. Hitreje se oblačila obračajo, več vlage se ob ožemanju odvaja, zato je potrebno manj časa za njihovo sušenje.

Nasvet strokovnjaka: upoštevajte, da morate za občutljive tkanine nastaviti nižjo hitrost ožemanja, saj tako dlje zadržijo svojo obliko. 

Da bi lahko še bolje skrbeli za občutljive tkanine, lahko izberete pralni stroj Electrolux PerfectCare ki ščiti vsako vlakno, zahvaljujoč aktivaciji pralnega sredstva in mehčalca, še preden prideta v boben. Zaradi izjemno enakomerne porazdelitve pralna sredstva dosežejo vsako vlakno, celo pri nizkih temperaturah. Oblačila so čista, blago pa bo dlje časa videti kot novo, na otip pa izjemno mehko. Pralni stroji linije PerfectCare so poleg tega opremljeni s sistemom ColourCare, ki vodo zmehča in omogoči najboljšo učinkovitost pralnega sredstva. Zaradi nežnega in prilagojenega pranja bodo barve vaših oblačil še dolgo tako žive kot ob nakupu.

OGLEJTE SI PRALNE STROJE

Izberite svojo napravo

Od naprav z bobnom velike zmogljivosti, namenjenih družinam, preko naprednih pralnih strojev, ki skrbijo celo za najbolj občutljive tkanine, do kompaktnih naprav visokih zmogljivosti, ki omogočajo prihranek prostora – zagotovo boste zase našli idealen pralni stroj Electrolux.

Linija pralnih strojev PerfectCare

Ne obnavljajte garderobe, nadgradite nego. Oblačila, za katera dobro skrbite, imajo boljšo in daljšo življenjsko dobo. Naši pralni stroji PerfectCare več kot perejo — ohranjajo in negujejo vaš slog.

UltraCare – vaše teksture, popolnoma ohranjene

Naš sistem UltraCare predhodno zmeša pralna sredstva za hitro in temeljito pranje. To zagotavlja, da je doseženo in zaščiteno vsako vlakno, kar ohranja tkanine sveže, mehke in na videz kot nove dlje časa.

Oblačila ostanejo mehka. Pranje za pranjem.

Neraztopljeno pralno sredstvo vodi do manj učinkovitega pranja, zaradi neenakomerne porazdelitve mehčalca pa so lahko vaša oblačila groba na otip. Pralni stroji PerfectCare s sistemom UltraCare predhodno zmešajo ter aktivirajo pralno sredstvo in mehčalec z vodo, preden pridejo v boben. To zagotavlja enakomerno porazdelitev, tako je vsaka nit tkanine oprana, sveža in mehka.

Dolgoletno partnerstvo – s ciljem zagotavljanja obstojnosti vaših oblačil

V družbi Electrolux vam želimo zagotoviti najboljšo nego vaših najljubših oblačil, da bodo ostala mehka, njihove barve pa obstojne navkljub številnim pranjem. Zato si štejemo v čast, da so naši pralni stroji UltraCare s sistemom UltraMix prejeli certifikat* blagovnih znamk Ariel in Lenor, ki potrjuje najboljšo nego blaga in učinkovitost uporabe mehčalca*.

 

* Več kot 90 % blaga, ki je v pranju, je enakomerno prepojenega z mehčalcem.

SteamCare – ostanite elegantni

Naš sistem SteamCare vam zagotavlja profesionalne rezultate v udobju lastnega doma. Vsako pranje zaključite s paro, kar zmanjša zmečkanost za tretjino in zagotovi gladke rezultate brez vročine običajnega likanja. Ali pa uporabite sistem SteamCare, da le osvežite oblačilo in se izognete nepotrebnemu pranju.

Za tretjino manj gub

Dodajanje pare na koncu pranja pomeni, da se vlakna v oblačilu zmehčajo, gube pa se zmanjšajo za tretjino v primerjavi s strojem brez sistema SteamCare. Zdaj lahko perete in uporabljate paro naenkrat, brez rednega likanja pa vaša oblačila dalj časa ohranijo obliko in teksturo.


Ne perite — Osvežite

Včasih morate perilo samo na hitro osvežiti in ne povsem oprati. Pri našem sistemu FreshScent lahko združite sveži vonj z nežno paro za popolno osvežitev. Na ta način podaljšate življenjsko dobo perila, saj se izognete nepotrebnemu pranju, zaradi česar so izgled, otip in vonj perila čudoviti.

SensiCare – vaš vsakdan nežno opran

Naš sistem SensiCare zagotavlja pravo raven nege, tako da prilagodi čas ter porabo energije in vode količini perila. To prepreči, da bi se oblačila prala predolgo, in poskrbi, da oblačila ohranijo videz in občutek dlje časa.

Tkanine ostanejo kot nove dvakrat dlje

Glede na test, ki ga je izvedlo podjetje Ritex leta 2015 (test št. 15CR00099), uporaba sistema SensiCare zagotavlja, da tkanine ostanejo kot nove dvakrat dlje. Senzorji samodejno prilagodijo nastavitve pralnega cikla količini perila v prvi minuti in zmanjšajo čas ter porabo energije in vode. To pomeni manj obremenitve ne samo za vaša oblačila, ampak tudi za okolje.

Pralni stroji PerfectCare Slim

Pralni stroji PerfectCare Slim s sistemom SensiCare prilagodijo čas in količino vode ter energije količini perila, da se ne bo pralo dlje, kot je potrebno. PerfectCare je odlična izbira tudi zaradi zmanjšanja gub na oblačilih.

Pralni stroji PerfectCare 600 s sistemom SensiCare

Oglejte si video in izvedite več o novi kolekciji pralnih strojev PerfectCare Slim.

14-minutni program

Polni program omogoča pranje rahlo umazanih oblačil v samo 14 minutah.

Protialergijski parni program

Protialergijski program označuje visokoučinkovit cikel pranja, ki s pomočjo pare z vaših najljubših oblačil odstrani alergene in bakterije.

Program za pranje otroških oblačil