Odkrijte

Parne pečice

Kuhanje s paro v vaši kuhinji

Z najboljšimi pečicami je priprava okusne hrane preprosta. Naše parne pečice so običajne pečice z možnostjo dodajanja pare. Para deluje skupaj z običajno toploto za izboljšanje okusa in tekstur. Tako lahko še naprej pripravljate jedi po vseh najljubših receptih, samo da bo meso bolj mehko, kruh pa bo bolj vzhajal. S paro je vedno znova preprosto ustvariti odlične jedi.

Dodajte paro za boljšo peko

Domača peka je najboljša z dodatkom pare. Zagotavlja boljše vzhajanje, bolj hrustljavo skorjo in mehkejšo sredico. Naša pečica PlusSteam pri peki doda natanko pravo količino pare s pritiskom tipke. Tako ste lahko v treh preprostih korakih deležni boljše teksture in okusa — vsakokrat.

Trije koraki do boljše peke s PlusSteam-om

 • Nekdo v pečico naliva vodo
  1. korak:

  V pečico nalijte 100 ml vode.

 • Tipka PlusSteam večnamenske pečice PlusSteam
  2. korak:

  Izberite program PlusSteam in pritisnite tipko PlusSteam.

 • Peka kruha v pečici Electrolux
  3. korak:

  Pečico pet minut predhodno ogrevajte, nato pa uživajte v peki.

Brezhibna skutna torta, pečena s paro

Slastne sladice

Odkrijte popoln rezultat peke, ki ga lahko dosežete, ko uporabljate paro za peko skutne torte ali celo limonine pite z meringo. Mešanice ostanejo vlažne, površine svilnate, testo pa postane hrustljavo. Kot profesionalec, vaša skutna torta bo sočna, a kompaktna. In vaša meringa rahla, a potratna. Sladica, na katero boste ponosni.

Vse je v okusu

Pečica CombiSteam Deluxe ima možnost nastavitev pare za vsak obrok. Funkcija Kuhanje v sopari omogoča nežno kuhanje sestavin, kot so ribe, ter ohrani naravne hranilne snovi, vitamine in barvo. Uživajte v ostankih, ki so okusni, kot bi bili ravno kuhani, z nastavitvijo Vroči zrak. Za pečenke, ki so mehke znotraj in hrustljave zunaj, pa izberite četrtinsko nastavitev pare.

Recepti za parno pečico

Priprava hrane s paro je preprosta. Ti recepti bodo sprostili vašo ustvarjalnost in odprli nov svet okusov in tekstur. Pečenke bodo sočnejše, kruh bo bolj vzhajal, pecivo pa bo bolj krhko. Para naredi dobro hrano še okusnejšo in ustvari jedi, na katere ste ponosni.

Spoznajte našo najbolj izpopolnjeno parno pečico

CombiSteam Pro

Poleg funkcije Sous vide ima pečica CombiSteam Pro tudi vse odlične funkcije pečice CombiSteam Deluxe.

Electroluxova parna pečica CombiSteam Pro

Zakaj izbrati Sous Vide?

Pri kuhanju s tehniko Sous Vide se vakuumirajo sestavine za ustvarjanje izredno okusnih jedi. S pečico CombiSteam Pro pa tehnika ni več samo za poklicne kuharje. Preprosto dodajte sestavine in začimbe v vrečko Sous Vide in vakuumirajte v vakuumskem varilniku. Nato postavite v pečico, da se sestavine nežno skuhajo s paro, in uživajte v hrani, ki je polna okusov.

Prikazovalnik sonde za meso in Electroluxova parna pečica

Vedno odlični rezultati

Uživajte v izjemnih okusih, pa ni važno, kaj kuhate. Sonda za meso, ki je na voljo pri naših pečicah CombiSteam Pro in Deluxe, nadzoruje natančno količino dodane pare jedem. Tako se lahko vedno sprostite in veselite izvrstnih rezultatov.

Več prednosti parnih pečic

Čista notranjost Electroluxove pečice

Preprosto kuhanje, preprosto čiščenje

Porabite več časa za uživanje v hrani in manj za čiščenje. Naše pečice imajo programe čiščenja, ki olajšajo čiščenje. Čiščenje s paro pomaga odstraniti trdovratne ostanke hrane. In pri pirolitičnem čiščenju ostanki hrane zgorijo v droben pepel, ki ga preprosto obrišete. Pečico je tako preprosto čistiti, kot je preprosta priprava hrane v njej.

Vse, kar potrebujete pri pečici

Naše parne pečice vam nudijo vse, kar potrebujete za intenzivne, okusne jedi. Uživajte v mehkem mesu, ki gre zlahka od kosti, s funkcijo počasnega pečenja. Dosezite značilen dimljen okus po žaru z vgrajenim žarom. In zagotovite enakomerne rezultate pečenja na vseh višinah rešetk s pomočjo našega ventilatorja XL.

Komplet za paro Deluxe® iz Electroluxa

Izjemna moč pare

Zadržite odličen okus in teksturo sestavin s kompletom za paro Deluxe®. Naši posebej zasnovani pekači z majhnimi luknjicami izboljšajo moč pare. Omogočajo enakomerno kroženje pare. Živila ostanejo zaščitena pred odvečno vodo, zato lahko vsakokrat uživate v jedeh, popolno skuhanih s paro.