PRIROČNIKI ZA NAKUP

Poiščite popoln pomivalni stroj zase

Prostor in lokacija

Izmerite prostor in si zagotovite popolno prileganje.

60 cm širine ali več: odlično za standardne pomivalne stroje, ki vam dajejo največjo kapaciteto.

45–60 cm širine: dovolj prostora za pomivalni stroj Slimline, ki daje odlične rezultate kljub manjšemu obsegu.

Manj kot 45 cm: oglejte si naš sklop kompaktnih pomivalnih strojev, ki lepo pomijejo posodo kljub temu, da jih zaradi svoje majhnosti lahko namestite v svoj delovni pult.

Vrste pomivalnih strojev

Integrirani pomivalni stroji so nameščeni v vašem pultu, ki se sklada z dizajnom kuhinje. Diskretna funkcija Beam On Floor vas bo obveščala o stanju ciklov.

Manj integrirani pomivalni stroji se prav tako zlijejo z vašim dizajnom v kuhinji, nadzorna plošča pa ostane vidna.

Prostostoječi pomivalni stroji so odlična izbira, če nimate doslednega dizajna, saj niso integrirani v vašo kuhinjsko enoto.

Kapaciteta

Kapaciteta pomivalnega stroja se običajno oceni s številom pogrinjkov. En pogrinjek je kuhinjska garnitura, ki bi jo uporabili za obrok s tremi hodi in kavo.

12–15 pogrinjkov: primerno za velike družine in gospodinjstva, ki imajo veliko obiskov.

9 pogrinjkov: na voljo v ožjih modelih in primerno za pare oz. tiste z majhnimi kuhinjami.

6 pogrinjkov: kompaktni pomivalni stroj je idealna izbira, če pogosto jeste zunaj oz. imate manj prostora.

Programi pranja

Za fino stekleno posodo: sodobnemu pomivalnemu stroju lahko zaupate pri skrbi za vašo priljubljeno stekleno posodo. Poiščite funkcije, ki nudijo stabilnost in zaščito za vaše steklene posode, kot npr. funkciji Soft Spikes in Soft Grips.

Za lonce in ponve: da bi odstranili trdovratne ostanke z loncev in ponev, poiščite model z intenzivnim čiščenjem pri 70 °C za ultra čiste in higienične rezultate v manj kot 90 minut.

Za mešano posodo: nekatere naprave omogočajo spreminjajočo se jakost in temperaturo zgornjih in spodnjih polic, tako da lahko porcelan in steklene posode pomivate na vrhnji polici, umazane lonce in ponve pa na spodnji polici v istem ciklu.

Udobje

Številne funkcije vam bodo pomagale pri uvrstitvi pomivanja posode na vaš že tako obremenjen delovni dan:

ComfortLift®: posodo dajte v stroj in vzemite iz stroja brez napora. Mehanizem ComfortLift®, ki je prvi te vrste, vam omogoča nežno dvigovanje spodnje košare do priročne delovne višine za nalaganje in pospravljanje posode.

Zamik začetka: naprava s funkcijo zamika začetka vam omogoča nadzor nad začetkom cikla pomivanja, s čimer lahko pomivanje prilagodite svojemu urniku.

30-minutno hitro pomivanje: posoda bo pomita v samo 30 minutah, tako da med hodi ne boste ostali brez čistih krožnikov.

Energija

Energetska učinkovitost se giblje od A+++ (največja učinkovitost) do G (najmanjša učinkovitost).  Poiščite pomivalni stroj, ki ima oceno A+ ali več, saj boste s tem prihranili pri vodi in elektriki.

Funkcija AutoFlex optimizira uporabo vode in energije s prilagajanjem porabe in temperature bremenu, ki je v stroju.

Izberite svoj aparat

Od priročnih pomivalnih strojev tradicionalnih velikosti do naprav z revolucionarnimi funkcijami – Electrolux ima idealen pomivalni stroj za vas.