Jagnječja pečenka z rožmarinom in timijanom

Jagnječja pečenka z rožmarinom in timijanom

Nedeljska pečenka

Čudovito pečena jagnjetina z aromatičnimi zelišči bo spremenila vaše nedeljsko kosilo v doživetje okusov. Vonj rožmarina in timijana bo zvabil družino in goste za mizo, kjer bodo uživali v obilnem in tolažilnem obroku.

Sestavine (za 4-6 oseb)

2 kg jagnječje pečenke brez kosti, 1 jedilna žlica oljčnega olja, morska sol, mleti črni poper,1 kozarec rdečega vina, 10 strokov česna (neolupljenih), 2 jedilni žlici francoske gorčice, 6 vejic rožmarina, 6 vejic timijana, 1 skodelica piščančje jušne osnove, 4 jedilne žlice rjavega sladkorja, 1 jedilna žlica masla

Navodila

 

1. Dve jedilni žlici sladkorja, olje, gorčico, sol in poper zmešajte v veliki skledi, da se se

2. Jagnječjo pečenko zavežite s kuhinjsko vrvico. Meso postavite v veliko ognjevarno posodo s kožo obrnjeno navzgor. Dodajte česen ter vejice rožmarina in timijana, marinado in jušno osnovo.

3. Po jagnjetini potresite še preostali sladkor. Pečenko pecite pri 180°C na nastavitvi z malo pare, dokler notranja temperatura ne doseže 54-60°C, tj. po približno 2 urah in 20 minutah.

4. Ko je pečenka pečena, prelijte preostale sokove v kozico in dodajte 1 kozarec rdečega vina. Začinite s soljo in črnim poprom. Pustite, da omaka narahlo vre 10 minut. Medtem segrejte v ponvi 1 jedilno žlico masla in nekaj oljčnega olja ter popecite pečenko na visoki temperaturi, dokler ni zlato obarvana po celotni površini.

5. Na tanko narežite meso in ga postrezite z omako.

  • PREPROST NARASTEK
  • MAVRIČNO PECIVO