Priročniki za nakup

Poiščite popoln pralni stroj zase

Naša ponudba izdelkov

Oglejte si našo ponudbo izdelkov in poiščite izdelek, ki najbolje ustreza vašemu domu.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare
  • ColorCare
  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

Dimenzije pralnega stroja

Ne glede na to, ali želite prostostoječi ali vgradni (integrirani) pralni stroj, se morate najprej prepričati, da imate dovolj prostora. Najprej ugotovite, kaj vam zagotavlja prostor, ki ga imate na voljo:
Širina: 60–48 cm – priporočamo napravo s sprednjim polnjenjem.
Širina: 45–40 cm – razmislite o nakupu pralnega stroja z zgornjim polnjenjem.
Globina: 45–38 cm – za ta prostor je primeren ožji pralni stroj s sprednjim polnjenjem.


Nasveti: Če imate majhno pralnico, razmislite o nakupu pralno-sušilnega stroja.
Prostor lahko prihranite tudi tako, da pralni stroj namestite na sušilni stroj.

Zmogljivost pralnega stroja

Ko se odločate o zmogljivosti svojega pralnega stroja, morate razmisliti o naslednjih dejavnikih:
Velikost gospodinjstva: velika družina ali posameznik
Navade: kolikokrat na teden perete perilo?
Vrste in velikosti perila: Na primer: za najboljše rezultate pri pranju posteljnine, prešitih odej in zaves potrebujete boben z veliko prostornino.

Vsi pralni stroji Electrolux so opremljeni s tehnologijo SensiCare. Tehnologija SensiCare uporablja senzor teže, da prilagodi porabo vode in energije glede na količino perila. S tem prihranite denar in čas, hkrati pa oblačila zaščitite pred čezmernim pranjem.

Energijsko učinkoviti pralni stroji

Vsi pralni stroji Electrolux so zasnovani tako, da precej zmanjšajo porabo energije in vode. To zagotavlja čiščenje in negovanje oblačil brez kompromisov pri delovanju. Pralni stroji Electrolux se uvrščajo v energijske razrede od A+++ do A+++ – 75 %. To pomeni, da najvišje ocenjeni pralni stroji Electrolux delujejo 75 % bolj učinkovito, kot to določajo zahteve energijskega razreda A+++.

K boljši energijski učinkovitosti pa prispevajo tudi določene tehnologije. Te vključujejo invertne motorje, tehnologijo EKO pranja ali tehnologijo SensiCare.

Tih in hiter

Pri izbiri pralnega stroja je treba upoštevati še dva dejavnika:

Tihi cikli pranja

Naši pralni stroji perejo perilo pri ravni hrupa le 47 decibelov. Zato pranje perila ne moti mirnega okolja vašega doma.

Programi za hitro pranje

S pomočjo programov za kratko pranje lahko majhno količino perila (3 kg) operete v samo 20 minutah. Za večjo količino perila pa izberite program UltraWash (na izbranih strojih). Program UltraWash opere oblačila v 59 minutah, zato je popoln za pranje perila pozno zvečer ali pranje rahlo umazanih oblačil. Novi program MixCare traja le 49 minut.

Pametni pralni stroj

Svoj pralni stroj povežite s telefonom prek aplikacije My Electrolux Care za pametnejše in hitrejše nastavljanje pranja perila. Odprite aplikacijo in izberite temperaturo, vrsto blaga in barvo. Aplikacija pa bo prilagodila program. Za prilagojeno nego perila – vse s pomočjo vašega pametnega telefona.

Ujemajoči se stroji

Če želite, da se vaš pralni stroj »ujema« z vašim sušilnim strojem, so naši modeli Electrolux oblikovani tako, da se ujemajo. Lahko položite enega na drugega ali pa jih namestite enega ob drugega, da optimizirate svoj prostor za pranje.


Two matching washing machines

Pralni stroji s paro

Para je odlična rešitev, če se želite izogniti gubam in likanju. Pralni stroji s tehnologijo Electrolux SteamCare® se ponašajo s funkcijo PlusSteam, ki omogoča, da s pomočjo dodajanja pare ob koncu cikla pranja zmanjšate nastanek gub za tretjino. Za hitro in preprosto osvežitev zmečkanih oblačil pa lahko uporabite ločen cikel s paro.

Certifikati

Podjetje Woolmark Company s certifikatom Woolmark potrjuje kakovost naših pralnih strojev. To vam zagotavlja, da so naši pralni stroji Electrolux dovolj nežni za pranje volne – vključno z občutljivimi kosi.

Pralni stroji Electrolux serije 800 so prejeli certifikat* podjetij Ariel in Lenor. To pomeni, da zagotavljajo optimalno pranje in porazdelitev detergenta in mehčalca na kose oblačil, ki jih obožujete. Tako je vsakemu vlaknu zagotovljena nega, ki jo potrebuje. Zato bodo vaša oblačila dlje ostala na otip kot nova.

ColourCare – vse vaše barve, vedno najbolj sijoče

Naš sistem ColourCare očisti vodo za najboljše delovanje pralnih sredstev, tudi pri nizki temperaturi. Nežno, a temeljito pranje ohranja barve vaših oblačil enako svetle, kot so bile ob nakupu.

Barve ne zbledijo, ne glede na to, kolikokrat jih operete.

Glavni dejavnik je voda. Edinstven filtrirni sistem odstranjuje škodljive minerale in nečistoče za nežno, a temeljito pranje. Spodnji rezultati izhajajo iz testa barv, izvedenega na poliestru za 50 ciklov pranja pri 30 stopinjah. S sistemom ColourCare barve ne zbledijo in črna ostane črtna, ne glede na to, kolikokrat jih operete.

Barve obožujejo sol

Ne da bi prišla v stik z vašimi oblačili, sol aktivira ionski izmenjevalni filter, ki zmehča vodo in iz nje odstrani grobe minerale in nečistoče. Tako bodo barve ohranile svojo intenzivnost po vsakem pranju, črna barva pa ne bo zbledela v sivo.

UltraCare – vaše teksture, popolnoma ohranjene

Naš sistem UltraCare predhodno zmeša pralna sredstva za hitro in temeljito pranje. To zagotavlja, da je doseženo in zaščiteno vsako vlakno, kar ohranja tkanine sveže, mehke in na videz kot nove dlje časa.

Tkanine ostanejo mehke. Po vsakem pranju.

Pralno sredstvo in mehčalec se zmešata, še preden vstopita v boben. To zagotavlja, da je dosežen in očiščen vsak centimeter vaših oblačil, saj neraztopljeno pralno sredstvo povzroča manj učinkovito pranje. Pravzaprav sistem UltraCare porazdeli mehčalec dvakrat bolj učinkovito kot običajni pralni stroji.

Program UltraWash – vrhunsko pranje

Z našim programom UltraWash lahko vaša oblačila uživajo v neverjetni negi v zgolj 59 minutah pri 30 °C in tako dlje časa ohranijo občutek novosti.

SteamCare – ostanite elegantni

Naš sistem SteamCare vam zagotavlja profesionalne rezultate v udobju lastnega doma. Vsako pranje zaključite s paro, kar zmanjša zmečkanost za tretjino in zagotovi gladke rezultate brez vročine običajnega likanja. Ali pa uporabite sistem SteamCare, da le osvežite oblačilo in se izognete nepotrebnemu pranju.

Za tretjino manj gub

Dodajanje pare ob koncu pranja sprosti vlakna vaših oblačil, prav tako pa nastane za tretjino manj gub kot v primerjavi s pralnim strojem brez sistema SteamCare. Zdaj lahko operete in dodate paro naenkrat, brez rednega likanja pa bodo vaša oblačila dlje časa ohranila obliko in teksturo.

Preprečite čezmerno pranje – osvežite svoja oblačila v samo 15 minutah

Uživajte v občutku ravnokar opranega perila, brez potrebe po polnem ciklu po vsaki uporabi. Electrolux FreshScent je prvi sistem na svetu, ki oblačila osveži s paro in dišavami namesto s pralnim sredstvom. Para in naše skrbno izbrane dišave bodo poskrbele, da bodo vaša oblačila sveža in dišeča.

SensiCare – vaš vsakdan nežno opran

Naš sistem SensiCare zagotavlja pravo raven nege, tako da prilagodi čas ter porabo energije in vode količini perila. To prepreči, da bi se oblačila prala predolgo, in poskrbi, da oblačila ohranijo videz in občutek dlje časa.

Tkanine ostanejo kot nove dvakrat dlje

Glede na test, ki ga je izvedlo podjetje Ritex leta 2015 (test št. 15CR00099), uporaba sistema SensiCare zagotavlja, da tkanine ostanejo kot nove dvakrat dlje. Senzorji samodejno prilagodijo nastavitve pralnega cikla količini perila v prvi minuti in zmanjšajo čas ter porabo energije in vode. To pomeni manj obremenitve ne samo za vaša oblačila, ampak tudi za okolje.

Program Denim

Videz in občutek vaših klasičnih kavbojk ostane kot nov dlje časa z vsakim ciklom zahvaljujoč našemu nežnemu programu pralnega stroja.