Priročnik za nakup

Poiščite popoln pralni stroj zase

Prostor in lokacija

Ne glede na to, ali se odločite za prostostoječi pralni stroj ali vgrajeni pralni stroj, ki se sklada z dizajnom in tematiko vaše kuhinje ali pralnice, morate vedno preveriti, če bo aparat primeren za vaš prostor. Koliko prostora imate na voljo?

60–48 cm širine: idealen prostor za pralni stroj s sprednjim polnjenjem.

48–34 cm širine: v ta prostor pride v poštev ožji pralni stroj s sprednjim polnjenjem.

45–40 cm širine: razmislite o nakupu pralnega stroja z zgornjim polnjenjem.

Profesionalni nasvet: Če imate manjšo pralnico, razmislite o nakupu pralno-sušilnega stroja.

Kapaciteta

Veliko uporabljate ali le redko? Ko nakupujete nov stroj, upoštevajte dejstvo, kolikokrat na teden uporabljate stroj.

Manj kot 4-krat na teden: dovolj bo pralni stroj s kapaciteto 5–6 kg, razen, če pogosto perete velike predmete, kot npr. jakne in odeje

4- do 6-krat na teden: za vaše potrebe bi bil idealen stroj s kapaciteto 7 kg.

6+ krat na teden: izberite napravo z visoko kapaciteto (8+ kg) in zmanjšajte število pranj na teden.

Čas in udobje

Ste jutranji ali nočni človek? Izberite napravo s časovnim zamikom, saj lahko tako zamaknete pričetek svojega cikla na čas, ki vam najbolj ustreza – pozno ponoči ali zgodaj zjutraj za cenejšo energijo.

S svojim pralnim strojem upravljajte na daljavo!

Upravljanje pralnega stroja na daljavo še ni bilo tako preprosto. Izberite povezan pralni stroj, ki ga lahko upravljate na daljavo neposredno preko vašega pametnega telefona.

Sušenje

Kako sušite svoje obleke? Izberite pralni stroj s hitrim vrtenjem, da se vaše obleke posušijo hitreje. Hitreje kot se vrti boben pralnega stroja, večje je odstranjevanje vlage, zato bo perilo potrebovalo manj časa, da se posuši.

Profesionalni nasvet: Ne pozabite nastaviti počasnejše vrtenje za občutljivo perilo in obleke, saj bodo tako dlje časa ohranile svojo obliko. Naši pralni stroji s tehnologijo ÖKOmix ščitijo vsako vlakno.

Izberite svojo napravo

Od družinskih strojev z velikimi bobni do naprednih povezanih naprav in kompaktnih strojev – Electrolux ima idealen pralni stroj za vas.