Mavrične štručke bagel

Mavrične štručke bagel

Lepe in okusne

Mavrične štručke bagel izvirajo iz Brooklyna, New York, in so mavrična različica običajnih štručk bagel. Ta impresiven učinek dosežejo tako, da testo pred peko obarvajo in prepletajo različne barve. Enostaven recept v nadaljevanju preskoči običajen zapleten korak vrenja štručk in namesto tega uporabo parno pečico za optimalne rezultate.  V primerjavi z običajnimi štručkami ni nobene razlike v okusu, zato si jih privoščite s svojimi običajnimi najljubšimi nadevi za štručke bagel.

Sestavine (za približno 10 štručk)

2 skodelici tople vode
1 paket suhega kvasa
1 žlica sladkorja
6 skodelic večnamenske moke (nekaj jo dajte na stran)
2 žlici soli
1 žlica rastlinskega olja + nekaj za namastitev posode
roza, bela in črna barva za živila

Navodila

 

1. V posodi stoječega mešalnika zmešajte toplo vodo in sladkor. Sladkani vodi dodajte kvas in počakajte, da se pojavijo mehurčki (okoli 10 minut).

2. V vodo dodajte moko, olje in sol.

3. Uporabite nastavek za testo in mešajte 5 minut (če ne uporabljate stoječega mešalnika, mešajte z leseno žlico, dokler ni pregosto za mešanje). Po približno 5 minutah testo odstranite iz posode in gnetite z rokami še dodatnih 5 minut, da dobite gladko (nelepljivo) strukturo. Če je testo še vedno lepljivo, posujte z moko in pregnetite.

4. Testo dajte v večjo posodo in namažite z oljem. Pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajati na toplem za 60 minut, da podvoji svojo velikost.

5.Ko je testo vzhajano, ga potisnite navzdol in razdelite na 3 enakomerne porcije. Vsako porcijo pobarvajte z drugačno barvo za živila. Priporočeno je, da vsak kos gnetete 10-15 minut, da dobi lepo in enakomerno barvo. Testo, ki ga ne uporabljate, naj bo pokrito s plastično folijo, da se ne izsuši.

6. Testo razvaljajte na deski in razrežite na 2,5 x 15 cm debele trakove. Zvijajte testo, da dobite spiralo in združite konce. Ponovite postopek s preostalim testom.

7. Dajte na rahlo namaščeno površino, pokrijte s čisto krpo in pustite vzhajati na mestu brez prepiha, da se podvoji (približno 20-30 minut).

8. Štručke položite na mrežico v pečico in pecite z nizko paro 12 minut pri 150 °C. Povišajte temperaturo na 200 °C in pecite dodatnih 10 minut. Vzemite jih iz pečice in pustite, da počivajo pod brisačo.