PRIROČNIKI ZA NAKUP

Poiščite popolno kuhalno ploščo za svoje potrebe

Vrsta

Indukcija: svoje kuharske spretnosti dodobra izkoristite, in to zelo hitro. Indukcijske plošče so zelo odzivne in hitro grejejo hrano, zato lahko s samozavestjo uporabite tehnike, kjer je prava temperatura ključnega pomena.

Plin: priljubljena izbira za domače in profesionalne kuharje. Plinske plošče je enostavno upravljati, za kuho pa lahko uporabite vse vrste ponev. Nova generacija Electroluxovih plošč vam omogoča 20 % hitrejše kuhanje v primerjavi s standardnimi plinskimi ploščami.

Elektrika: zanesljiva klasika pri ogrevalnem sistemu, ki se skriva pod čvrsto keramično stekleno površino. Električne plošče so gladke in enostavne za čiščenje.

Prostor

Pri izbiri plošče upoštevaje prostor, ki ga imate na voljo.

30–36 cm: te plošče imajo 1 ali 2 površini za kuhanje, kar je idealno za majhne kuhinje oz. kuhinje z dnevno sobo.

60 cm: je najpogostejša velikost plošče, ki se prilega večini gospodinjstev, ponuja pa 3 do 4 površine za kuhanje.

70, 75, 80 ali 90 cm: idealno za večjo družino, za pogostega gostitelja ali ambicioznega domačega kuharja, saj imajo te plošče do 6 površin za kuhanje. Plošče teh velikosti lahko nudijo tudi fleksibilne površine za kuhanje.

Profesionalni nasvet: Vaš kuhinjski pult mora biti vsaj 25 do 30 mm globok za namestitev naših plošč.

Kuhanje

Hitri recepti – testenine, popražene jedi itd. Priporočena je plošča s hitrim gretjem. Za pospešeno kuhanje izberite indukcijsko ploščo s funkcijo power booster. Nekatere plinske plošče imajo tudi močno površino za pripravo voka, ki je odlična za hitro praženje jedi za celotno družino.

Napredne tehnike: vodne kopeli, kuhanje v sopari itd. Indukcijska plošča vam omogoča natančno upravljanje temperature, s čimer lahko samozavestno uporabite napredne tehnike.

Velike enolončnice ali obare: plinske in električne plošče omogočajo fleksibilnost s širokim naborom velikosti plošč in raztegljivih površin. Alternativno pa indukcijske plošče s fleksibilnimi površinami omogočajo, da združite dve posamezni površini v eno veliko površino za večje posode.

Čiščenje

Indukcijske plošče: indukcija segreje ponev in hrano v ponvi, nič drugega. Površina okrog ponve ostane hladna. Na plošči se nič ne zažge, umazanija pa se na sijoči in ravni površini ne more nikamor skriti.

Plinske plošče: s steklenimi keramičnimi površinami so enostavne za čiščenje v primerjavi z nerjavečim jeklom. Če med kuhanjem polijete tekočino, jo lahko preprosto pobrišete, ne da bi vas skrbelo za praske in madeže.

Električne plošče: njihovo gladko keramično površino je enostavno čistiti.

Varnost

Indukcija: greje samo ponve in hrano v ponvah, nič drugega. Površina okrog ponve ostane hladna in varna za dotik. Nadzorna plošča se prav tako lahko zaklene in s tem prepreči nenamerno gretje.

Plin: to, da je plamen prosto viden, prispeva k varnosti pri kuhanju. Dotok plina se prav tako samodejno prekine takrat, ko plamen izgine.

Elektrika: funkcija za varnost otrok zagotavlja, da se plošča ne more aktivirati nenamerno. Indikator preostale toplote vam tudi daje informacije, kdaj je plošča hladna in varna za dotik.

Izberite svojo napravo

Ne glede na to, ali kuhate za dva, samo za sebe ali za veliko število prijateljev, ima Electrolux ploščo, ki je ravno pravšnja za vas.