Čokoladna torta

Stopljena čokolada

Peresno lahek biskvit

Kdo se lahko upre kremastemu čokoladnemu biskvitu?

Sestavine za čokoladni biskvit

(Za eno 16-centimetrsko čokoladno torto)

Čokoladni biskvit

3 velika jajca, 80 g sladkorja, 30 g škroba, 40 g moke, 2 žlici kakava v prahu, 1,5 žličke pecilnega praška

Nadev iz temne čokolade

200 ml polnomastne sladke smetane, 90 g sladkorja, 260 g sesekljane temne čokolade, 30 g masla

Priprava

Pek vliva testo torte v okrogel pekač za torto.

1) Priprava biskvita

Stepamo tri jajca skupaj s sladkorjem v posodi za mešanje, dokler se sladkor ne raztopi. Mešanico nato vlijemo v mešalnik in mešamo, dokler se volumen mešanice ne poveča za trikrat. Za našega kuhinjskega robota Kitchen Assistant je tovrstno mešanje enostavno opravilo. Nato presejemo krompirjev škrob z moko, kakavom v prahu in pecilnim praškom. Potem vsujemo suhe sestavine v jajčno mešanico. Testo vlijemo v okrogel pekač za torto s premerom 16 cm.

Nalijemo vodo v odprtino za paro in pritisnemo gumb PlusSteam na pečici Electrolux Multifunction Oven s funkcijo PlusSteam.

2) Para za rahlost biskvita

Nalijemo 100 ml vode v odprtino parne pečice. Gumb obrnemo na simbol PlusSteam in segrejemo pečico na 180 °C. Nato pritisnemo gumb PlusSteam in počakamo pet minut. Torto postavimo v pečico in pečemo 25 minut, oz. dokler biskvit ni pečen. Torto nato postavimo na stojalo, da se popolnoma ohladi, preden začnemo okraševati.

Čokoladni preliv v posodi za mešanje

3) Priprava svilnato gladkega nadeva

Sladko smetano in sladkor zavremo v kozici. Vročo kremasto mešanico polijemo čez maslo in nasekljano temno čokolado. Mešanico pustimo počivati dve minuti, nato jo z metlico mešamo, dokler ne postane svilnato gladka.

Končan čokoladni biskvit, oblit s svilnato gladko glazuro

4) Sestavljanje kreacije

Biskvit prerežemo na dva enaka okrogla kosa. Na eno polovico torte namažemo polovico nadeva. Drugo polovico torte postavimo na vrh prve in namažemo preostali nadev na vrh in ob straneh. Torto postavimo za približno 20 minut v hladilnik, oz. dokler se nadev ne strdi. Razvajajmo se in ne pozabimo deliti z drugimi!

  • CREME BRULEE
    Karmeliziranje creme brulee z ognjem
  • Limonina pita
    Limonina pita s sladkorjem za posip
  • PEČENA SIROVA TORTA
    Pečena sirova torta