Pečena skutna torta

Svilena tekstura nadeva

Hrustljava osnova

Gladka in kremasta skutna torta bo navdušila vse.

Sestavine za skutno torto

(Za eno 16-centimetrsko skutno torto)

Osnova
100 g maslenih piškotov, 2 žlički sladkorja, 60 g masla (stopljenega)

Nadev 
500 g skute, 2 žlici večnamenske moke, 3 srednje velika jajca, 40 ml kisle smetane, 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Priprava

Electroluxov mešalnik Masterpiece, ki melje maslene piškote za piškotno osnovo

1) Priprava popolne skorje

Pečico segrejemo na 180 °C, nato zmeljemo maslene piškote v mešalniku, da nastanejo drobtine. Naš mešalnik Masterpiece je popoln pripomoček za to nalogo, saj piškote v par sekundah spremeni v drobtine. Drobtine zmešamo s stopljenim maslom in sladkorjem, nato pa mešanico vlijemo v okrogel pekač za torto s premerom 16 cm. Da je piškotna osnova hrustljava in okusna, jo 10 minut pečemo pri 180 °C.

Palični mešalnik Electrolux Masterpiece
Zmešajte svojo pot do boljše peke

Od neustavljive skutne torte to gladkih juh, palični mešalnik Masterpiece vam bom pomagal ustvariti neverjetno gladke teksture.

Pek na pečici nastavlja nastavitev PlusSteam.

2) Priprava nadeva

Skuto stepamo, dokler ne postane kremasta, nato dodamo sladkor, kislo smetano, vaniljev ekstrakt, moko in jajca. Nalijemo 100 ml vode v odprtino pečice. Gumb obrnemo na simbol PlusSteam in segrejemo pečico na 180 °C ter nato pritisnemo gumb PlusSteam. V samo 5 minutah bo vse pripravljeno za začetek peke.

Pek, ki vliva gladko mešanico za skutno torto v pekač, pripravljen za peko.

3) Vlivanje, peka in hlajenje

Nadev vlijemo na piškotno osnovo in pečemo 15 minut pri 180 °C. Nato znižamo temperaturo na 120 °C in pečemo še nadalnjih 25 minut, oz. dokler se torta ne strdi in je le sredina torte vlažna in nestabilna. Vzamemo jo iz pečice in jo postavimo na stojalo. Nato pustimo, da se skutna torta hladi, dokler ni popolnoma strjena in gladka kot svila.

  • Limonina pita
    Limonina pita s sladkorjem za posip
  • Čokoladna torta
    Čokoladna torta
  • CREME BRULEE
    Karmeliziranje creme brulee z ognjem