Limonina pita

Kisel okus po limoni

Zlata skorjica

Pita, ki vedno pričara nasmeh na obrazu.

Sestavine za limonovo pito z meringo

((za eno 20 cm široko pito))

Krhko testo patè sucree

50 g sladkorja v prahu, 130 g masla, 180 g moke, 10 g vode

Jajčna krema

25 g moke, 170 g sladkorja, 100 g limonovega soka, dve jajci, en rumenjak

1 g soli

Naribana lupinica 1 limone

Meringa

Dva beljaka, 100 g sladkorja, 35 g vode

 

 

Priprava

Pek, ki okusne pečene dobrote pripravlja z Electroluxovim kuhinjskim robotom Assistent.

1) Priprava krhkega testa patè sucrée

Z Electroluxovim kuhinjskim robotom Assistent zmešamo moko, sladkor v prahu in maslo, da dobimo drobtinam podobno strukturo. Dodamo vodo in mešamo, da nastane testo. Testo oblikujemo v kroglo in ga zavijemo v plastično folijo. Pustimo, da testo počiva v hladilniku približno 20 minut. Nato segrejemo pečico na 180 °C.

 

Electrolux Kitchen Assistant
Spoznajte svojega pomočnika

Stepajmo in mešajmo za doseganje boljših rezultatov pri peki. Naš kuhinjski robot Assistent brez težav opravi vsa težka opravila, zato imate vi več časa, da se med peko zabavate.

 Electroluxov pek previdno polni pekač za pito s testom.

2) Peka krhkega testa patè sucrée

Use a rolling pin to roll out the dough on a lightly floured surface. With the pastry, line the base and side of a 20 cm wide pie mold with a removable base. Don't forget to trim the edges. Place the lined pie mold in the fridge for 30 minutes. The pastry lined tin is now ready. So place in the oven and bake for approximately 10 minutes or until it’s golden brown. Set to one side.

Sestavine za limonovo meringo, pripravljene za peko

3) Priprava meringe

Za pripravo meringe v kozici zmešamo sladkor in vodo ter počakamo, da mešanica zavre. Ko mešanica zavre, v kozico vstavimo termometer. Ko sirup doseže temperaturo 110 °C, stepemo beljake na srednji hitrosti. Ko sirup doseže temperaturo 120 °C, kozico odstavimo s kuhalne plošče. Indukcija omogoča preprosto in hitro doseganje takih visokih temperatur. Vroč sirup nakapljamo v posodo s penastimi beljaki.

Electroluxov kuhar, ki počasi dodaja sestavine v meringo

4) Izpopolnite meringo

Meringo je potrebno stepati brez prestanka, zato da preprečimo, da bi se jajca umešala. Ko vlijemo ves sirup, nadaljujemo mešanje, dokler posoda ne postane hladna na dotik in dokler se meringa ne ohladi na 37 °C. Vrečko za dekoriranje napolnimo z meringo in jo hranimo v hladilniku, dokler je ne potrebujemo.

 Electroluxov pek, ki vmešava vse sestavine za polnilo.

5) Priprava limonove jajčne kreme

Za neverjetno gladko limonovo polnilo zmešamo naribano limonovo lupinico, limonov sok in moko, da nastane pasta. V ločeni posodi zmešamo jajca, rumenjake, sol in sladkor. Nato pazljivo zmešamo obe mešanici. Stepamo, dokler zmes ne postane gladka, in jajčno kremo vlijemo na spečeno testo za pito.

 Pek, ki z vrečko za dekoriranje nanaša gladko meringo na limonovo pito.

6) Zagotovite rumenkasto barvo limone

Nalijemo 100 ml vode v odprtino parne pečice. Gumb obrnemo na simbol PlusSteam in segrejemo pečico na 150 °C. Nato pritisnemo gumb PlusSteam in postavimo pito v pečico. Pečemo 20 minut, oz. dokler skorja ne postane zlate barve. Pustimo, da se limonova pita popolnoma ohladi in jo okrasimo z meringo. Zakaj ne bi uporabili kuhinjskega gorilnika, da dobimo hrustljavo meringo in dodamo malo barve?

  • PEČENA SIROVA TORTA
    Pečena sirova torta
  • Čokoladna torta
    Čokoladna torta
  • CREME BRULEE
    Karmeliziranje creme brulee z ognjem