Predstavljamo nove energijske nalepke

Evropska komisija uvaja prelomni predpis, ki spodbuja uporabo bolj učinkovitih in trajnostnih gospodinjskih aparatov. Electrolux je hitro sprejel nova pravila Evropske unije in vizualno podobo novih energijskih nalepk. Ta se nanašajo na skupine izdelkov, kot so pralni stroji, pralno-sušilni stroji, pomivalni stroji in hladilniki, vključno s hladilniki za vino.

Uporabniki znotraj EU bodo nove energijske nalepke lahko videli na spletu in v trgovinah od 1. marca 2021.

Prehod s stare na novo energijsko nalepko

Od novembra 2020 bodo vsi izdelki Electrolux imeli dve nalepki. Eno, ki prikazuje trenutno razvrstitev, in drugo, ki prikazuje energijsko učinkovitost na lestvici od A do G in bo stopila v veljavo v letu 2021. Tako boste morda domov prinesli izdelek z dvema energijskima nalepkama. Nova energijska nalepka s QR-kodo velja od 1. marca 2021 in jo do tega datuma lahko ignorirate.

Energetska učinkovitost naprave, ki ste jo kupili, ostaja enaka. Spremeni se samo ocena, tj. črka na energijski nalepki.

Stara energijska nalepka v primerjavi z novo

Nov način označevanja izdelkov je zahtevnejši in uvaja nove postavke učinkovitosti, strožje zahteve za okoljsko primerno zasnovo izdelkov in nove metode testiranja.

 • Lestvica trenutne nalepke
  1
  Lestvica trenutne nalepke, A+++–D

  Trenutna nalepka ima 4 razrede A, od A do A+++, v katere se uvršča večina izdelkov, ki so trenutno na trgu. Ta razvrstitev je nejasna, saj ne gre za lestvico od visokega do srednjega in nizkega razreda energetske učinkovitosti.

 • Lestvica nove nalepke
  2
  Lestvica nove nalepke, A–G

  Zgornja slika je primer nove energijske nalepke (razred B) za gospodinjski aparat, ki je bil prej uvrščen v razred A+++. Sama energetska učinkovitost aparata se ni spremenila, spremenila pa se je lestvica, kar pomeni, da so novi nižji razredi še vedno energijsko učinkoviti po trenutnih standardih. To zagotavlja prostor na vrhu lestvice za prihodnje še bolj učinkovite tehnologije.

Ponujanje trajnostnih izdelkov, ki presegajo zgolj energetsko razvrstitev učinkovitosti.

Electrolux, kot gonilna sila na področju trajnosti, ponuja izdelke, ki presegajo zgolj energetsko razvrstitev učinkovitosti.

Naši hladilni aparati ohranjajo kakovost živil, zaradi česar se zavrže manj hrane, trajnostno prehranjevanje pa postaja prva izbira.

Naša ponudba izdelkov za pomivanje posode pomaga uporabniku, da porabi manj vode in elektrike s funkcijo QuickSelect.

Electrolux aparati za nego perila ščitijo oblačila dlje in jih negujejo bolje, kar podaljšuje njihovo življensko dobo in zmanjšuje njihov vpliv na okolje.

Naša zaveza trajnostnemu prehranjevanju

Prizadevamo si, da bi trajnostno prehranjevanje postalo prva izbira vseh. Naša ambicija je, da z oblikovanjem rešitev, ki ohranjajo kakovost hrane, omogočimo vsem, da se prehranjujejo zdravo in živijo trajnostno.

Naša zaveza trajnostnemu pranju perila

Nedvomno so naša nenehna prizadevanja, da zmanjšamo porabo energije naših aparatov in jih naredimo bolj energijsko učinkovite, eden izmed načinov pomoči za zmanjšanje naših emisij. A naši izdelki so več kot le porabljena elektrika - oblikujemo boljše življenje in si prizadevamo doseči ogljično nevtralnost do leta 2030. Naš cilj je, da bi z izboljšanjem naših tehnoologij vaša oblačila trajala dvakrat dlje, da bi zmanjšali porabo vode in razpolovili vpliv naših aparatov na okolje.

Odkritje naše trajnostne kuhinjske aparate, ki presegajo zgolj energetsko razvrstitev učinkovitosti.

Hlajenje

Naši hladilni aparati ohranjajo kakovost živil, kar pomaga zmanjševati količino živilskih odpadkov in spodbuja bolj trajnostno prehranjevanje.

Kakovost živil ohranjamo z zagotavljanjem stabilne temperature, prave vlažnosti in s pomočjo zatesnjenih predalov v naših aparatih.

 • Kivi in grenivka
  Serija 300 s tehnologijo ColdSense

  Stabilna temperatura in 40 % hitrejše hlajenje v primerjavi z mehaničnim upravljanjanjem podaljšata rok uporabnosti in okus živil.

 • Dve jabolki
  Serija 600 s tehnologijo TwinTech® No Frost

  S pomočjo naprednega dvojnega hladilnega sistema TwinTech® No Frost, ki ohranja optimalno vlažnost in zaščiti vaše sestavine, zmanjšajte izgubo mase živil za 60 % in preprečite, da bi se hrana pokvarila,

 • Sadje in zelenjava v hladilniku
  Serija 700 s tehnologijo Cooling 360°

  S pomočjo funkcije kroženja hladnega zraka Cooling 360° in notranjostjo iz pravega nerjavečega jekla, preprečite nastanek živilskih odpadkov in zaščitite teksturo sestavin v vsakem kotičku.

 • Zelena solata
  Serija 800 s tehnologijo UltraFresh+

  V zatesnjenem predalu UltraFresh+ s samodejnim prilagajanjem vlažnosti, bo zelenjava ostala do 40 % bolj živahne barve, ohranila svoje hranilne vrednosti in ne bo zgnila prehitro.

 • Losos, brokoli in kozice
  Serija 900 s tehnologijo NaturaFresh

  Neodvisno zatesnjeni predali ustvarijo območja optimalne temperature in vlažnosti, to pa ohranja kakovost občutljivih sestavin.

Nove ikone za označevanje zmogljivosti hlajenja.

A. Nova QR-koda. Lahko jo skenirate s pametnim telefonom za več informacij.
B. Razred energetske učinkovitosti.
C. Letna poraba energije, kilovatna ura/leto.
D. Vsota prostornin predala oz. predalov za zmrzovanje.
E. Vsota prostornin hladnega predala oz. predalov in predala oz. predalov za nezmrznjene izdelke.
F. Emisije akustičnega hrupa, ki se prenašajo po zraku.

Pomivalni stroj

Delovanje naših pomivalnih strojev je prilagodljivo, poleg tega pa vam pomagajo sprejemati trajnostno naravnane odločitve.

Funkcija QuickSelect pomaga uporabniku izbrati program, ki porabi manj virov, na primer vode in elektrike.

 • Pomivalni stroj s tehnologijo AirDry
  Serija 300 s tehnologijo AirDry

  Brez sušenja z ventilatorjem in z izkoriščanjem naravnega pretoka zraka boste prihranili energijo. Pričakujete lahko do trikrat učinkovitejše sušenje kot pri zaprtih sistemih.

 • Pomivalnii stroj s tehnologijo SatelliteClean
  Serija 600 s tehnologijo SatelliteClean®

  Do trikrat boljša pokritost z vodo v primerjavi z običajnimi pomivalnimi stroji, bo poskrbela za bleščečo posodo brez zapravljanja vode.

 • Pomivalni stroj s funkcijo QuickSelect
  Serija 600 s funkcijo QuickSelect

  Pridobite pomembne informacije o izbranem programu, s pomočjo katerih boste lahko sprejemali okolju prijazne odločitve.

 • Poomivalni stroj s tehnologijo MaxiFlex
  Serija 700 s tehnologijo MaxiFlex

  Domiselna mešanica predalov in delilnikov vam pomaga maksimalno izkoristiti prostornino vašega pomivalnega stroja, s čimer boste prihranili vodo in elektriko.

Nove ikone za označevanje zmogljivosti pomivalnih strojev

A. Nova QR-koda. Lahko jo skenirate s pametnim telefonom za več informacij.
B. Razred energetske učinkovitosti.
C. Poraba energije na 100 Eko ciklov pomivanja.
D. Nazivna zmogljivost pri pranju pogrinjkov s programom Eko.
E. Trajanje programa Eko.
F. Poraba vode na cikel pomivanja.
G. Emisije akustičnega hrupa, ki se prenašajo po zraku.

Odkritje naše trajnostne aparate za nego perila, ki presegajo zgolj energetsko razvrstitev učinkovitosti.

Naš cilj za leto 2030: življenjsko dobo oblačil podaljšati za dvakrat s polovičnim vplivom na okolje

Z moderniziranjem tehnologije za nego raznovrstnih tkanin in navdihovanjem boljših navad pri negovanju, želimo razpoloviti vpliv nege oblačil na okolje in podaljšati povprečno življenje oblačil.

Pralni stroj

Naši pralni stroji serije PerfectCare so opremljeni s programi, ki tkanino operejo in hkrati ohranijo njeno strukturo ter občutek pri nošenju, zaradi česar oblačila lahko nosite dlje.

 • Moški bere fantku
  Serije 600/700/800 s funkcijo AutoDose

  Funkcija AutoDose natančno odmeri detergent, kar omogoča, da bela oblačila ostanejo svetla, barvna pa ohranijo živahnost. Na ta način prispevamo k okolju prijazni uporabi detergenta. Izvedite več

 • Moški z zeleno srajico
  Serija 700 s sistemom SteamCare

  Ob koncu pranja sistem poskrbi za dodajanje pare, kar pomeni manj gub. Z uporabo programa FreshScent lahko svoja oblačila s paro tudi osvežite, obenem pa poskrbite za 40 l prihranek vode na cikel pranja. Preizkušeno pri pranju 1 kg občutljivega perila, primerjava pa je narejena na podlagi pranja v programu za občutljivo perilo. Izvedite več

 • Ženska in punčka na pikniku
  Serija 800 s programom UltraFresh

  59-minutni program UltraWash predhodno zmeša detergent, kar pomeni hitrejše in bolj učinkovito pranje pri nižjih temperaturah. S programom UltraWash lahko oblačila temeljito operete pri 30 ºC in prihranite več kot 30 % energije, v primerjavi s pranjem na 40 ºC v programu za bombaž. Izvedite več

 • Ženska v cvetličarni
  Serija 900 s sistemom ColourCare

  Brez bledenja barv, z očiščeno vodo pri nižji temperaturi.* Podaljšuje življenjsko dobo oblačil za dodatnih devet mesecev in ob vsakem pranju pomaga zmanjšati izpust ogljika, odpadkov in porabe vode za 20–30 %.* *Vir: www.wrap.org.uk. Izvedite več

Nove ikone za označevanje zmogljivosti pralnih strojev

A. Nova QR-koda. Lahko jo skenirate s pametnim telefonom za več informacij.
B. Razred energetske učinkovitosti.
C. Tehtana poraba energije na 100 ciklov pranja.
D. Nazivna zmogljivost programa Eko.
E. Razred energetske učinkovitosti ožemanja-sušenja.
F. Trajanje programa Eko.
G. Tehtana poraba vode na cikel pranj.
H. Emisije akustičnega hrupa, ki se prenašajo po zraku.

Pralno-sušilni stroj

Pralno-sušilni stroji serije PerfectCare so bili zasnovani in optimizirani za skupno delovanje. Zagotovite si enake rezultate, kot če bi uporabili dva različna stroja.

 • Dva človeka na sprehodu v gozdu
  Serija 700 s sistemom SteamCare

  Zahvaljujoč našemu prilagojenemu načinu za ustvarjanje pare v bobnu, ki pomeni dodatno nežnost, lahko osvežite celo najobčutljivejše tkanine, kot je kašmir. Maksimalna temperatura na tkanini ne bo nikoli presegla 40 °C. Izvedite več

 • Oče in sin zajtrkujeta
  Serija 800 s programom UltraFresh

  Sistem UltraCare detergent zmeša, preden ta vstopi v boben, za hitrejše in učinkovitejše pranje pri nižjih temperaturah. Pranje pri nižji temperaturi porabi manj energije – prehod s 40 °C na 30 °C lahko prihrani do 35 % energije. Izvedite več

 • Ženska kupuje zelenjavo
  Serija 900 s sistemom DelicateCare

  Oblačila niso izpostavljena pretirani ali škodljivi vročini, zato jih lahko nosite dlje. Zahvaljujoč toplotni črpalki pralno-sušilnega stroja, lahko prihranite do 45 %* energije v primerjavi s pralno-sušilnim strojem s kondenzatorjem. (*Pri uporabi cikla pranja in sušenja). Izvedite več

Nove ikone za označevanje zmogljivosti pralno-sušilnih strojev

A. Nova QR-koda. Lahko jo skenirate s pametnim telefonom za več informacij.
B. Razred energetske učinkovitosti.
C. Tehtana poraba energije na 100 ciklov pranja.
D. Tehtana poraba vode na cikel pranja.
E. Razred energetske učinkovitosti ožemanja-sušenja.
F. Nazivna zmogljivost programa Eko.
G. Trajanje programa Eko.
H. Emisije akustičnega hrupa, ki se prenašajo po zraku.