Veganske borovničeve palačinke

Sestavine

200 g moke
60 g rjavega sladkorja
1 jž pecilnega praška
250 ml mandljevega mleka
1 jž arašidovega masla
2 jž sezamovega olja 
1 banana 
300 g zmrznjenih borovnic

1. korak

Odmrznemo borovnice in jih dobro zmešamo v električnem mešalniku. Mešanico precedimo, zato da se znebimo lupin borovnic. Dodamo malo vode, dokler ne dobimo soku podobne gostote. 

2. korak

Pretlačimo banano. Zmešamo moko, sladkor in pecilni prašek, nato pa dodamo pirirano banano, arašidovo maslo, olje in mleko. Vse skupaj zmešamo.

3. korak

V naoljeni ponvi popečemo dve palačinki do zlato-rjave barve. V mešanico dodamo 1 jedilno žlico borovničevega soka in dobro premešamo. Z novo mešanico spečemo še dve palačinki. Po 1 žlico borovničevega soka dodajamo, dokler nam ne zmanjka mase za palačinke. 

4. korak

Pred serviranjem uporabimo nož, da olepšamo palačinke in poudarimo barve. Po vrhu polijemo karamelo in pojemo palačinke, dokler so še tople.