Jerusalem artichoke brownies

Jerusalem artichoke brownies

Sweeten baked goods with jerusalem artichokes

These rich, delicious brownies are sweetened with jerusalem artichoke syrup instead of sugar. Jerusalem artichoke syrup is rich in inulin, a type of fiber that feeds the friendly flora of the intestinal tract. It has an exceptional sweet taste and a very low glycemic index.

Sestavine

125 g olja ghee
125 g zdrobljene temne črne čokolade
2 jajci
300 ml sirupa iz jeruzalemskih artičok
115 g riževe moke
25 g 100-odstotnega kakava v prahu
Ščepec soli

1. korak

Kozico postavimo na indukcijsko kuhalno ploščo Electrolux, vanjo vlijemo čokolado in maslo ter kuhalno ploščo nastavimo na 2. stopnjo. Indukcija ohranja stabilno segrevanje, zato lahko čokolado stopimo brez vodne kopeli.

2. korak

Jajca razbijemo v posodo kuhinjskega robota Electrolux Kitchen Assistent in jih zmešamo. Nato dodamo vse suhe sestavine in ponovno zmešamo. Dodamo stopljeno čokolado in sirup iz jeruzalemskih artičok ter mešamo, da zmes postane gladka.

3. korak

Nastavimo pečico CombiSteamPro v način za peko Hot Steam in jo segrejmo na 170 stopinj Celzija. Na pekač položimo papir za peko in vlijemo maso za testo. Pekač položimo v segreto pečico za 25 minut. Ko so čokoladni rjavčki pečeni, pustimo, da se malce ohladijo, in jih narežemo na majhne koščke.