Vodniki za nego

Vodniki za nego

Profesionalna čistoča

doma

Celo vaše najobčutljivejše perilo lahko varno operete doma z aparati Electrolux. Vlakna so negovana, barve se obnovijo, teksture, ki jih imate radi, pa se ohranijo. Oblačila, za katera dobro skrbite, imajo boljšo in daljšo življenjsko dobo. Kemično čiščenje ni potrebno.

Kako skrbeti za oblačila, ki skrbijo za vas

Za najbolj neizprosne lokacije, podnebja in pogoje je potrebno oblačilo, ki bo kos vremenskim razmeram. Pravilno negujte svoja oblačila za aktivnosti na prostem in ne bodo samo izgledala odlično. Skrbela bodo za vas, sezono za sezono.

Tri različne vrste jaken Helly Hansen.

Nega vsake plasti

Bistvo kljubovanja slabim vremenskim razmeram so plasti. Zunanja plast pri recimo smučarski jakni ali jakni za jadranje zadržuje veter, dež ali sneg. Srednja, običajno flis ali puh, zadržuje toploto, da vam je toplo. Volnena spodnja plast pa pomaga, da ostanete suhi, tako da ohranja vašo kožo brez vlage. Vsaka plast je pomembna, zato jih negujte, da bodo one negovale vas, ne glede na to, kaj raziskujete.

Jopiči za zunaj

Jopič Helly Hansen za zunaj

Kako negujete svoj jopič

Priprave na smučanje ali jadranje se začnejo s pranjem jakne. Če se voda ne odbija s površine, to odbojnost ponovno aktivirajte s pranjem pri nizki temperaturi in sušenjem pred likanjem. Če se vam zdi manj zračna, jo operite, da sprostite pore. Po sušenju uporabite samo hladno likanje. Ostanite varni in povečajte svoje udobje, jakno operite in posušite doma.

Ženska, ki drži sveže oprano smučarsko jakno Helly Hansen
Najboljša priprava za pisto

Pripravljena za dejavnosti na prostem, a oprana in posušena doma z Electroluxom

Prikazovalna plošča pralnega stroja UltraCare

Dodatno izpiranje, dodatna učinkovitost

Jakna ne sme priti v stik z mehčalci, ker lahko zaprejo pore. To vpliva na učinkovitost jakne, saj postane manj vodoodporna in manj zračna. Raje izberite tekoče pralno sredstvo brez dodatkov. In uporabite program drugega izpiranja, da odstranite morebitno preostalo pralno sredstvo. Tako imate pri sebi jakno, ki je učinkovita kot nova in je taka tudi na otip.

 • Program z nizko temperaturo pri Electroluxovem pralnem stroju
  Modro izberite pralno sredstvo

  Jakno za jadranje operite pri nežnih nizkih temperaturah s tekočim pralnim sredstvom brez dodatkov.

 • Ženska, ki drži smučarsko jakno
  Program za perilo za dejavnosti na prostem

  Pri Electroluxovem sušilnem stroju DelicateCare uporabite program za perilo za dejavnosti na prostem, da obnovite vodoodbojne lastnosti oblačil.

 • Posnetek smučarske jakne od blizu
  Zaščitite površino jakne

  Pred pranjem in sušenjem izpraznite žepe in zaprite velcro trakove (ježke) in zadrge.

Puhovke

Kako negujete puhovko

Če boste lepo skrbeli za puhovko, bo ta skrbela za vas. Pranje z mlačno vodo v pralnem stroju UltraCare™ zagotavlja, da bo puhovka dlje časa bolje izgledala in bo tudi prijetnejša na otip. Če v boben sušilnega stroja DelicateCare dodate sušilne kroglice, se perje ne bo kopičilo v vogalih vaše jakne. Tako vam bo po celem trupu toplo in udobno.

Ženska, ki občuduje svojo sveže oprano puhovko

Puhovke nikoli ne perite ročno

Puhovke vedno perite v stroju. Če želite obnoviti njene zaščitne lastnosti, bo samo dodaten program izpiranja ustrezno odstranil pralno sredstvo s perja. Za zaščito oblike jo morate po pranju vzeti iz bobna. In puhovke nikoli ne ožemajte in je ne vlecite, da bi iz nje iztisnili vodo. Vodo iztisnite, ko leži na ravni podlagi.

 • Program z nizko temperaturo pri Electroluxovem pralnem stroju
  Uporabite nizke temperature

  Puhovko perite z mlačno vodo z nežnim programom in stroj nastavite na program z enim dodatnim izpiranjem, da se odstranijo ostanki pralnega sredstva.

 • Posnetek sušilne kroglice od blizu v Electroluxovem sušilnem stroju
  Izberite pravi program

  Za najboljše sušenje izberite dolg program pri srednji temperaturi in uporabite sušilne kroglice, da bo perilo zagotovo lahko, gladko in dišeče. Ne jemljite ga iz stroja, dokler ne bo 100 % suho.

 • Puhovka Helly Hansen
  Zaščitite površino jakne

  Puhovko operite ločeno od drugih oblačil s praznimi žepi, zaprtimi velcro trakovi (ježki) in zadrgami, da preprečite poškodbo površine.

Jakne iz flisa

Kako bolje skrbeti za svoja oblačila iz flisa

Flisu zagotovite najboljšo mogočo nego in ga perite doma. Najboljše rezultate zagotavlja toplo pranje z blagim pralnim sredstvom in brez mehčalca. Flis sijajno vpija vodo, zato morate izbrati dodatno izpiranje, da odstranite vse ostanke pralnega sredstva. Najbolje je, da ga po pranju posušite, da ostane prijeten na otip in mehak.

 • Program z nizko temperaturo pri Electroluxovem pralnem stroju
  Perite s sintetiko

  Flisa ne perite z bombažnim perilom, saj to oddaja kosme. Raje ga perite z drugim sintetičnim perilom, kot je perilo iz poliestra in najlona.

 • Ženska, ki drži jakno iz flisa
  Ne likajte, uporabite paro

  Jakno posušite v sušilnem stroju s programom za športno ali sintetično perilo. A je ne likajte. Raje poskusite flis zgladiti in osvežiti s programom s paro.

 • Posnetek jakne iz flisa od blizu
  Zaščitite površino jakne

  Pred pranjem in sušenjem izpraznite žepe in zaprite velcro trakove (ježke) in zadrge, da zaščitite površino flisa.

Potegavščina s čistilnico

Da bi dokazali zmogljivost serije za nego perila Electrolux UltraCare™ — da je možno oprati občutljiva oblačila doma, se je Electrolux povezal z moškim, ki je želel presenetiti svoje dekle z novim pralnim strojem.

Nega klasičnih oblačil

Skozi generacije se trendi nenehno menjavajo, a bela srajca je bila vedno v modi. Zdaj jo lahko preprosto ohranite svežo, belo in lepo brez kemične čistilnice.

Bela srajca z oznako za nego perila visi v dnevni sobi

Osnova vaše garderobe

Vaša garderoba je kraj, kamor se zatečete, ko želite ustvariti osebni slog. Preizkušate nove trende in jih kombinirate z osnovami klasične garderobe, kot je bela srajca. Zlahka jo lahko uporabite v elegantnem kot bolj športnem slogu. Elegantna oblačila ali oblačila za vsak dan; vedno ste lahko ustvarjalni. Klasična srajca je preprosta, a elegantna — vaše popolno nepopisano platno.

Ženska, ki drži sveže oprano belo srajco
Pripravljeno za garderobo

Naj bodo vaše srajce bolj bele od bele in čudovito sveže z najboljšo nego

 • Odpeta modra srajca
  Preverite oznako

  Pred pranjem odpnite srajco z manšetami in ovratniki. In ne pozabite preveriti priporočil na oznaki za najboljšo temperaturo in osnovne smernice za nego.

 • Sveža bela srajca
  Modro izberite pralno sredstvo

  Če želite, da je srajca še naprej videti kot nova, uporabite prašek, ki vsebuje belilo, da bo belo perilo zares belo.

 • Slika, ki prikazuje razmik, ki ga morate pustiti med oblačili in stropom bobna
  Pustite dovolj prostora

  Med oblačili in stropom bobna pustite prostora za širino roke, da vsa oblačila zavarujete pred ostanki pralnega sredstva, ki se naberejo zaradi preveč napolnjenega stroja.

Sveža bela srajca pod kotom
SteamCare

Pozdravite gladko in sveže perilo. Svoja oblačila hitro osvežite med pranji s paro

Pralni stroj SteamCare

Razvajajte srajce

Vaše najljubše srajce veliko prestanejo. Vsakodnevna naglica uniči svež otip, ki ga imate radi. Da bi ga povrnili v zgolj 30 minutah, naši pralni stroji s SteamCare posnemajo nego za poživitev. Zmehčajo vlakna in odstranijo neprijetne vonjave za povrnitev neprecenljivega otipa mehkega in čistega bombaža.

Moški v srajci, katere polovica je zmečkana, polovica pa gladka, za prikaz prednosti stroja SteamCare

Moč pare

Med prhanjem obesite srajco v kopalnico in izvedeli boste, kako lahko para poživi vaša oblačila. Dodatna vlaga zgladi gube in ohrani svež otip srajce. Lahko pa za hitrejše in preprostejše glajenje preizkusite naše pralne stroje s SteamCare. Vgrajen program s paro pomeni, da vam oblačil ni treba niti oprati, da zagotovite izgled »kot pri novih« oblačilih in prav takšen otip.

Parna postaja, ki lika srajco

Preprost in varen način likanja

Čeprav vam lahko program s paro prihrani neprijetno likanje, ko morate likati, uporabite paro. Za najbolj gladke bele srajce naša parna postaja hitro proizvede veliko količino pare, da zmehča tkanino. Tako se skrajša čas izpostavljenosti srajce visokim temperaturam. Poleg tega, da gladi tkanino, pomaga tudi ohraniti oblačila.

Potegavščina s čistilnico

Da bi dokazali zmogljivost serije za nego perila Electrolux UltraCare™ — da je možno oprati občutljiva oblačila doma, se je Electrolux povezal z moškim, ki je želel presenetiti svoje dekle z novim pralnim strojem.

Nega volnenega perila

Volna naj bi zdržala leta in je odlična naložba, če zanjo primerno skrbite. Naj gre za razkošen plašč ali navaden pulover, z upoštevanjem tega nasveta bo zdržal dolgo.

Pranje volnenega perila

Obešena bela volnena jopica

Zakaj bi skrbeli za volno?

Volna je izjemna tkanina. Je biološko razgradljiva, odporna na ogenj in ima celo zaščito pred svetlobo UV. Je bolj zračna kot katerokoli drugo vlakno in se dejansko odziva na spremembe telesne temperature. Ko je mrzlo, vas greje, ko je vroče, vas hladi. Tako koristno tkanino je treba pravilno negovati, da bo na videz in otip kot nova.

Logotip Woolmark Green
Odobreno s strani podjetja Woolmark

Celo volnena oblačila z oznako »samo za ročno pranje« so varna v naših strojih z Woolmarkovima simboloma Blue in Green

 • Prikazovalna plošča stroja UltraCare Eco, ki prikazuje hladno pranje
  Hladno pranje

  Če vaš pralni stroj nima programa za volno, priporočamo, da za volnena oblačila z oznako »samo za ročno pranje« uporabite program hladnega pranja. In volnena oblačila vedno perite z notranjo stranjo obrnjeno navzven.

 • Bela volnena jopica
  Modro izberite pralno sredstvo

  Izogibajte se uporabi agresivnih pralnih sredstev, »Bio« pralnih sredstev z encimi ali katerihkoli pralnih sredstev, ki vsebujejo belila. Uporabiti morate posebno pralno sredstvo za volno.

 • Kup volnenih oblačil
  Shranjujte pravilno

  Puloverje shranjujte zložene, da se ne raztegnejo. Če morate obešati, uporabite posebno zasnovane obešalnike za pletenine, da jih čim bolj zaščitijo.

Bela volnena jopica z Electroluxovo oznako za dobro nego

Pranje volne

Morda, so vam rekli, da volne ne smete prati v stroju. A časi so se spremenili. Naš pralni stroj UltraCare™ Eco opravi veliko več kot samo opere, poskrbi za vsako vlakno. Predhodno zmeša pralno sredstvo, nato pa mehčalec, preden vsaka mešanica pride v boben. Tako dobijo vaša volnena oblačila neprekosljivo mehkobo ter so deležna skrbnejšega in enakomernejšega pranja.

DelicateCare

Če vam je všeč, posušite v stroju s prilagojenim programom za vsako vrsto blaga

Volno sušite v sušilnem stroju

Zdaj lahko volneno perilo sušite v sušilnem stroju, da ostane v izjemnem stanju. Sušilni stroji DelicateCare nudijo edinstven program za volno. Zaradi posebne hitrosti bobna se volneno perilo oprime sten bobna. To zagotavlja rezultate, ki so tako dobri kot sušenje na ravni podlagi. Tako ne pride do krčenja, perilo pa je zaščiteno pred prepletanjem.

Moder volnen pulover

Nič več »samo ročno pranje«

Ko gre za najljubše volneno perilo, morate biti prepričani, da bo stroj poskrbel zanj z izjemno nego. Naši pralno-sušilni stroji so prvi na trgu z oznako Woolmark. Woolmark je vodilno podjetje na svetu na področju nege volne. Zato lahko brez skrbi operete in posušite svoje najobčutljivejše volneno perilo z oznako »samo za ročno pranje« v enem stroju.

Potegavščina s čistilnico

Da bi dokazali zmogljivost serije za nego perila Electrolux UltraCare™ — da je možno oprati občutljiva oblačila doma, se je Electrolux povezal z moškim, ki je želel presenetiti svoje dekle z novim pralnim strojem.

Kako ohraniti barve žive in svetle

Barvna oblačila lahko hitreje zbledijo in izgubijo živahnost kot temna ali bela oblačila. A če perete skrbno in nežno, boste svoja najljubša barvita oblačila dalj časa ohranili bolj živa.

V svoje življenje vnesite barve

Barve so pozitivne in vedre. Vaši garderobi in življenju dodajo vedrost in optimizem. Zaradi njih se počutite živahne in žive. A včasih so barvna oblačila najobčutljivejša in nagnjena k bledenju. Če jim zagotovimo nežno nego in vemo, kakšne so njihove zahteve in potrebe ter za njih skrbimo z ljubeznijo, nam ljubezen vračajo tako, da nas precej dlje ohranjajo živahne.

Izberite pralno sredstvo, ki neguje in pere hkrati. Tekočine in geli so nežnejši do barv.

 • 1
  Razvrstite svoja oblačila

  Oblačila razvrstite po barvi — svetla oblačila, kot so vijolična, rdeča in oranžna, lahko perete skupaj, kot tudi svetlo modra in zelena. Če imate kos perila, katerega barva glede na barvni krog izrazito odstopa, priporočamo, da ga operete ročno.

 • 2
  Poskrbite za madeže

  Nekateri madeži zahtevajo malce več nege in pozornosti: preverite oblačilo in na madež nanesite majhno količino tekočega pralnega sredstva, nato pa nežno drgnite v vodi. Ne uporabljajte programov z zelo vročo vodo, ker lahko madež trajno zapeče na oblačilo.

 • 3
  Ko ste v dvomih — Obrnite z notranjo stranjo navzven

  Oblačila vedno obrnite z notranjo stranjo navzven, da zmanjšate drgnjenje vlaken, in poskrbite, da bo med perilom in stropom bobna razmik vsaj za širino vaše roke. Izberite nizko temperaturo; program nežnega pranja ali srednja stopnja pranja (največ 30).

UltraMix

Predhodno zmešajte pralna sredstva in mehčalce z vodo za boljšo nego.

UltraM

Lahko je hladneje

Naš sistem UltraMix omogoča pranje barvnega perila pri nižjih temperaturah, zahvaljujoč edinstvenim zmožnostim predhodnega mešanja. Pralna sredstva in mehčalci se posamično predhodno zmešajo v vodi, preden pridejo do perila, za boljše, pazljivejše in skrbnejše pranje celo pri nižjih temperaturah. Naša tehnologija Ultramix je na voljo pri vseh strojih UltraCare.

Sušenje je tudi negovanje

Ko je vlažno barvno perilo nakopičeno skupaj, lahko pride do puščanja barve, zato ga odstranite iz stroja takoj po koncu programa. Za sušenje je perilo najbolje razvrstiti po tkanini in ne barvi. To je zaradi tega, ker je za različen tekstil potreben drugačen čas sušenja, zato ga lahko izpostavite nepotrebnemu mehanskemu učinku, ki popači videz oblačil, zaradi česar so videti zbledela in ponošena.

Potegavščina s čistilnico

Da bi dokazali zmogljivost serije za nego perila Electrolux UltraCare™ — da je možno oprati občutljiva oblačila doma, se je Electrolux povezal z moškim, ki je želel presenetiti svoje dekle z novim pralnim strojem.

Kako spremeniti dobro nošeno v dobro negovano

Čudovite kavbojke so več kot nujen kos garderobe, so naložba. Če jim namenite pravo količino ljubezni in nege, kavbojke postanejo iz leta v leto boljše.

Nega za vaš najljubši denim

Denim je trpežen, a če nameravate iz jeansa izvleči najboljše, še posebej obarvanega in s potiskom ali zelo temnega jeansa, mu morate zagotoviti posebno nego. Ključ do dolge življenjske dobe je pranje pri nizkih temperaturah in izogibanje prekomernemu pranju.

Naš sistem OptiSense samodejno prilagodi program količini perila in poskrbi, da nikoli preveč ne operete jeansa.

 • 1
  Preprečite puščanje barve

  Perilo iz jeansa ločite od belega ali svetlega pisanega perila, ker lahko pušča barvo. Ko je mogoče, pri sušilnem stroju uporabite program za jeans: zasnovan je tako, da ohrani barve in zagotovi najmehkejše sušenje.

 • 2
  Novi jeans — preverite oznako za nego perila

  Nekateri proizvajalci priporočajo, da prvo pranje izvedete ročno: jeans obrnite z notranjo stranjo navzven, v vodo nalijte majhno količino tekočega pralnega sredstva in pustite namakati vsaj 45 minut ter občasno nežno pretresite. Nato temeljito izperite s hladno vodo in obesite, da se posuši.

 • 3
  Pralno sredstvo za denim

  Poskrbite, da boste jeans negovali s pravim pralnim sredstvom. Našli boste številna pralna sredstva s posebno formulo za barvna oblačila. Tekoča pralna sredstva in kapsule za perilo so najprimernejši za jeans, ker so precej nežnejši do barv.

UltraMix

Predhodno zmešajte pralna sredstva in mehčalce z vodo za boljšo nego

Perite in vzdržujte jeans

Naš sistem UltraMix vzdržuje in pere vaš jeans. Za razliko od drugih strojev, ki zmešajo pralno sredstvo in mehčalec v bobnu, ju naš posebni sistem zmeša predhodno, še preden voda pride do perila, zaradi česar je to mehkejše in pranje skrbnejše.

Sušite v sušilnem stroju za mehak jeans

Jeans je po sušenju v sušilnem stroju precej mehkejši. Nekateri ljudje odsvetujejo sušenje jeansa v sušilnem stroju. V resnici pa je posušen v sodobnih sušilnih strojih precej mehkejši in lažje dobi nazaj svojo obliko. Upoštevati pa morate oznako za nego perila in ga vzeti iz stroja, ko je še malce vlažen, da preprečite neželeno mečkanje.

Potegavščina s čistilnico

Da bi dokazali zmogljivost serije za nego perila Electrolux UltraCare™ — da je možno oprati občutljiva oblačila doma, se je Electrolux povezal z moškim, ki je želel presenetiti svoje dekle z novim pralnim strojem.

Kako ohraniti športna oblačila v odličnem stanju

Športna oblačila nam pomagajo, da se počutimo močnejše, samozavestnejše in konec koncev lepše, znotraj in navzven. Če športnim oblačilom nudimo toliko nege kot svojemu telesu, nam občutek vrnejo.

Negujte športna oblačila

Ključ do daljše življenjske dobe je program s hladno vodo, zato se izognite visokim temperaturam, tudi če so oblačila zelo umazana. Priporočamo uporabo programa za športno perilo, ker je prilagojen za športna oblačila, tako jih opere bolj učinkovito. Pazite, da boste uporabili pravo pralno sredstvo, takšno s posebno formulo za čiščenje trdovratnih madežev in odstranitev neprijetnih vonjav.

Prav tako odsvetujemo uporabo mehčalca, še posebej pri oblačilih, kot je Gore-Tex, ki vsebuje membrane. Mehčalci lahko ovirajo zračnost tkanine.

 • 1
  Znoja ni več

  Bombažne majice vsrkajo veliko več vlage, zato jim ustreza malce dodatne ljubezni in nege. Obrnite jih z notranjo stranjo navzven in na predele pod pazduho zlijte tekoče pralno sredstvo. Naj se vpija približno 30 minut, nato pa operite pri najvišji temperaturi, kot je navedeno na oznaki.

 • 2
  Program za športno ali sintetično perilo

  Če v pralno-sušilnem stroju nimate programa za športno perilo, je program za sintetično perilo zelo podoben. Samo poskrbite, da dodate dodatno izpiranje, če je perilo zelo umazano. Pri sušenju pa ločite bombažno perilo od sintetičnega, saj različno vsrkavata vlago.

 • 3
  Naj bo sveže

  Naj vaša torba za telovadbo ostane sveža med posameznimi treningi. Če v torbi pustite nekaj krpic za sušilni stroj, bo med posameznimi treningi ostala dišeča in sveža na otip. V torbi ne puščajte oblačil za telovadbo. Čim prej jih vzemite ven, tudi če jih nameravate pozneje oprati.

Predhodno zmešajte pralna sredstva in mehčalce z vodo za boljšo nego

Ultramix

Perite in vzdržujte svoja oblačila

Naš sistem UltraMix vzdržuje in pere vaša oblačila za dejavnosti na prostem. Za razliko od drugih strojev, ki pralno sredstvo in mehčalec zmešajo v bobnu, ju naš posebni sistem zmeša predhodno, še preden voda pride do perila, zato je pranje mehkejše in nežnejše.

Preprosta umetnost sušenja

Za najboljše rezultate uporabite program za športno perilo, ker suši malce bolj učinkovito. Ob koncu programa ima daljšo fazo ohlajanja, kar pomeni, da bodo vaša športna oblačila takoj pripravljena za nošenje. Bombaž in sintetika se sušita različno dolgo, ker vsrkavata vlago na različne načine, zato jih morate pred sušenjem ločiti.

Potegavščina s čistilnico

Da bi dokazali zmogljivost serije za nego perila Electrolux UltraCare™ — da je možno oprati občutljiva oblačila doma, se je Electrolux povezal z moškim, ki je želel presenetiti svoje dekle z novim pralnim strojem.