Kavbojke

Kako negovati kavbojke?

PerfectCare kavbojke

Jeans je trpežen, vendar vseeno potrebuje posebno nego, če želite, da vam kavbojke kar najbolje služijo – še posebej če so narejene iz barvanega ali potiskanega jeansa ali če imajo temen indigo preliv. Program za jeans, ki ga nudijo pralni stroji PerfectCare, je zasnovan tako, da zagotovi dolgo življenjsko dobo vašega jeansa, ne da bi spremenil njegovo barvo ali obliko.

Ali je kavbojke sploh treba prati?

Prati ali ne prati? O pranju kavbojk kroži veliko mitov. Mi pranje kavbojk radi razčlenimo na surov jeans in predpran jeans. Vse je odvisno od tega, kakšen videz kavbojk oziroma jeansa želite doseči. V mislih imejte, da lahko kavboje vedno osvežite tako, da jih obesite na zrak.

Primerjava: 20 pranj z novim programom za denim in 20 pranj s konkurenčnim programom za kavbojke.

Serija pralnih strojev PerfectCare s programom za kavbojke

Naš odlični pralni stroj PerfectCare 600 s sistemom SensiCare prilagaja dolžino programa glede na količino perila, porabi manj energije in vode ter preprečuje, da bi se oblačila predolgo prala.
Z inovativnim sistemom SteamCare v pralnem stroju PerfectCare 700 lahko vsak program dokončate s paro. Zaradi tega se zmanjša potreba po likanju za eno tretjino - prepričajte se, kako je lažje, če je oblačilo elegantno in čisto.
V našem naprednem pralnem stroju PerfectCare 800 s sistemom UltraCare se pralno sredstvo in mehčalec aktivirata v vodi, še predenj prideta v stik z oblačilom. To vašemu oblačilu omogoča temeljito, hitro in nežno čiščenje.

Surov jeans

Surov jeans je temnega, nasičenega videza, običajno temno modre ali črne barve. Če želite ohraniti to barvo in vam je všeč oster kontrast zbledelih mest, potem kavbojke perite čim manj pogosto. Zavedajte se, da lahko dolgotrajno nošenje neopranih kavbojk privede do raztrganin na najbolj obledelih mestih. Če želite bolj spran videz, pa kavbojke brez skrbi operite, vendar jih pred pranjem obrnite z notranjo stranjo navzven.

Predpran jeans

Predpran denim ima običajno zbledela mesta in sprano barvo kot rezultat tovarniške obdelave. Take kavbojke niso občutljive na pranje in bodo ohranile svoj ponošen videz, tudi če jih perete tako pogosto kot druga oblačila. V mislih imejte le, da jih morate prati z notranjo stranjo navzven in na programu za jeans ali na drugem nežnem programu.

Kako prati kavbojke?

Na kratko: namočite jih pred pranjem, perite jih z zunanjo stranjo navzven in jih, če vaš pralni stroj nima programa za jeans, perite pri 40 °C z nežno centrifugo. Obesite in pustite, da se posušijo, in že jih lahko nosite naprej.

 • 1
  Izognite se spiranju barve

  Pazite, da kavbojke perete ločeno od belih ali svetlih oblačil, saj lahko puščajo barvo. Če je to mogoče, uporabite program za jeans na sušilnem stroju, ki je zasnovan tako, da ohranja barvo in zagotovi kar najbolj nežno sušenje.

 • 2
  Nove kavbojke – preverite etiketo z navodili za vzdrževanje

  Nekateri izdelovalci priporočajo, da kavbojke pred pranjem namočite. Kavbojke obrnite z notranjo stranjo navzven, v vodo dodajte majhno količino tekočega pralnega praška in pustite, da se namakajo vsaj 45 minut, ter jih občasno rahlo premešajte. Nato jih temeljito sperite s hladno vodo in obesite, da se posušijo. Zdaj jih lahko varno operete v pralnem stroju.

 • 3
  Pralni prašek za denim

  Pazite, da svoje kavbojke negujete s pravim pralnim praškom. Najdete lahko mnogo pralnih praškov, ki so narejeni posebej za barvna oblačila. Tekoči pralni praški ali pralne kapsule so običajno veliko bolj prijazne do barv.