Rojeni na Švedskem, zavezani trajnostnemu življenju

Podnebne spremembe so dejstvo in vsi moramo prispevati k boju proti njim. Živeti bolj trajnostno je ena izmed stvari, ki jih lahko naredimo. Uporaba bolj energetsko učinkovitih gospodinjskih aparatov je dobra za okolje in denarnico, saj lahko tako potencialno znižate svoje stroške na dolgi rok. V podjetju Electrolux ustvarjamo inovacije, ki izstopajo že danes in pomagajo ustvarjati boljšo priložnost. Naš cilj je, da vam pomagamo živeti bolj trajnostno in da v okviru konkretnih ciljev poslujemo še bolj trajnostno.

 

VEČ O NAŠEM TRAJNOSTNEM POROČILU

Napredujemo ka održivijem stilu života

 • A refrigerator designed for food preservation showing fresh vegetables
  Precizno određivanje temperature za manje otpada od hrane

  Cooling360 frižider iz serije 800 poboljšava čuvanje hrane s ravnomernom distribucijom temperature i efikasnim ventilacionim otvorima, zahvaljujući čemu namirnice duže zadržavaju svežinu uz stvaranje manje otpada od hrane.

 • A jeans jacket lying on the beach representing environmentally-friendly living
  Smanjite otpuštanje mikroplastičnih vlakana

  Uz minimalan napor s vaše strane, naš filter za mikroplastiku doprinosi smanjenju količine mikroplastičnih vlakana koja prodiru u otpadnu vodu nastalu u procesu pranja sintetičke odeće.

 • An energy-efficient stick vacuum cleaner from Electrolux in a living room
  Uštedite energiju sa automatskim režimom na bežičnom štapnom usisivaču

  U ponudi Electrolux Ecoline, bežični štapni usisivači iz serija 700 i 800 doprinose uštedi energije u automatskom režimu i delimično su izrađeni od komponenti od reciklirane plastike.

Do konca leta 2022 je podjetje Electrolux zmanjšalo izpuste toplogrednih plinov v poslovanju za 82 % v primerjavi z letom 2015

Electrolux EcoLine

Razumemo, kako težko je izbrati bolj trajnostne in energetsko učinkovite gospodinjske aparate.

Zato smo ustvarili linijo Electrolux EcoLine. Electrolux EcoLine je izbor naših najbolj energetsko učinkovitih aparatov. Linija vključuje vse od pralnih in pomivalnih strojev do klimatskih naprav in čistilcev zraka.

98 % elektrike, uporabljene v našem poslovanju po vsem svetu, prihaja iz obnovljivih virov

Skupina Electrolux si proaktivno prizadeva do leta 2025 doseči 100-odstotno uporabo elektrike iz obnovljivih virov za svoje poslovanje po vsem svetu.

Elektrika predstavlja 60 % celotne porabe energije Skupine Electrolux in je ključni del prizadevanj podjetja, da preneha uporabljati fosilna goriva v svojem poslovanju do leta 2030 in do leta 2050 v celotni vrednostni verigi.

 • Sesalnik iz 50 % reciklirane plastike
  Sesalnik iz 50 % reciklirane plastike

  Spoznajte novi sesalnik Clean 600. Gre za zelo trajnostno izbiro, saj je narejen iz 50 % reciklirane plastike brez kompromisov pri učinkovitosti.

 • Hladilnik s 70 % reciklirane plastike v notranjih oblogah
  Hladilnik s 70 % reciklirane plastike v notranjih oblogah

  Spoznajte naše inovativne hladilnike iz serij 500–900 s 70 % reciklirane plastike v notranjih oblogah. To predstavlja nov standard za bolj trajnostno oblikovane hladilnike.

Druge trajnostne teme, ki nas zelo zanimajo

 • Clean clothes hanging on a clothes rack, washed at 30 degrees temperature to save energy
  Poročilo Resnica o pranju perila

  Preberite si našo študijo o pranju perila: Znižanje temperature pranja na 30 °C, uporaba bolj energetsko učinkovitih gospodinjskih aparatov in osveževanje oblačil s paro so ključnega pomena za zmanjševanje ogljičnega odtisa in boj proti podnebnemu segrevanju.

 • Food cooking on a hob showcasing everyday sustainable living
  Electrolux FoodFoundation

  Fundacija Electrolux Food Foundation investira v rešitve za težave s področja hrane in trajnosti. Želimo si spodbuditi ljudi k bolj trajnostnemu kuhanju in z izobraževanjem in donacijami podpreti vse pomoči potrebne. Do danes je naša fundacija sodelovala z več kot 150.000 ljudmi.

 • Different kinds of vegetables on a table to inspire better eating and sustainable living
  11-letni program Za boljše življenje

  11-letni program podjetja Electrolux Za boljše življenje se osredotoča na globalno trajnost v okviru 100 ukrepov s področja boljše prehrane, nege oblačil, domačega okolja in poslovanja podjetja do leta 2030 za ustvarjanje bolj trajnostnega sveta.