NOVA ENERGIJSKA NALEPKA

NOVA ENERGIJSKA NALEPKA

KAJ JE BISTVO NOVE ENERGIJSKE NALEPKE?

Podjetje Electrolux sledi novim navodilom Evropske komisije in uvaja novo vizualno podobo energijskih nalepk za spodaj navedene skupine izdelkov:

1. pomivalni stroji
2. pralni stroji in pralno-sušilni stroji
3. hladilniki, vključno z vinskimi vitrinami

Te nove nalepke bodo vidne evropskim potrošnikom tako v fizičnih trgovinah kot na spletu od 1. marca 2021. Več informacij je na voljo tukaj. 

ZAKAJ IMA MOJ APARAT DVE ENERGIJSKI NALEPKI?

Od marca 2020 bodo novi Electroluxovi aparati označeni z dvema nalepkama – ena bo prikazovala trenutno razvrstitev, druga pa lestvico energijske učinkovitosti od A do G, ki začne veljati leta 2021. Zato je mogoče, da boste prejeli aparat, ki je označen z dvema nalepkama. 

ZAKAJ PREHOD NA ENO ENERGIJSKO NALEPKO Z LESTVICO »OD A DO G«?

Evropska energijska nalepka je bila uvedena leta 1995 in velja za uspešen ukrep: 85 % evropskih potrošnikov jo prepozna in upošteva pri nakupovanju. Čeprav je bila večina modelov na začetku uvrščena v najnižje razrede (tj. E, F, G), so novi modeli postajali čedalje boljši, danes pa se večina aparatov uvršča v najvišje razrede (A+++, A++, A+), v najnižjih razredih pa ne najdemo več nobenih izdelkov. A zaradi te pozitivne spremembe potrošniki zdaj težko razlikujejo med najučinkovitejšimi izdelki. 

Nova lestvica bo izboljšala razumevanje in skladnost, potrošniki pa bodo najučinkovitejše izdelke lažje prepoznali. 

Naša zaveza trajnostnemu pranju perila

Nedvomno so naša nenehna prizadevanja, da zmanjšamo porabo energije naših aparatov in jih naredimo bolj energijsko učinkovite, eden izmed načinov pomoči za zmanjšanje naših emisij. A naši izdelki so več kot le porabljena elektrika. Oblikujemo boljše življenje in si prizadevamo doseči ogljično nevtralnost do leta 2030. Naš cilj je, da vaša oblačila trajajo dvakrat dlje, tako da izboljšujemo naše tehnologije, zmanjšujemo porabo vode in zmanjšujemo vpliv naših aparatov na okolje za polovico. 

Naša zaveza trajnostnemu prehranjevanju

Prav tako si prizadevamo, da bi trajnostno prehranjevanje postalo prva izbira vseh. Naša ambicija je, da z oblikovanjem rešitev, ki ohranjajo kakovost hrane, omogočimo vsem, da se prehranjujejo zdravo in živijo trajnostno.