Pesto iz pesinih listov

Listi pese so zelo hranljivi ter predstavljajo odličen vir vitamina A in K. Hitro jih blanširamo in nato zmešamo z baziliko, strokom česna, pinjolami, olivnim oljem in ščepcem soli, da pripravimo blag in okusen pesto.

Sestavine (za približno 2,5 dl)

1 liter zgornjih listov pese (zeleni listi iz približno 2 šopkov pese)  
1 dl mandljev, sesekljanih
0,5 dl parmezana, naribanega
1 strok česna, olupljen
½ limone, sok 
1 dl olivnega olja


Sol 

Priloga:
Sveže kuhane testenine
Nariban parmezan

Navodila za pripravo

 

1.  Liste, mandlje, parmezan, česen in limonov sok damo v električni mešalnik. Mešamo, dokler ni vse nasekljano na drobne kose..

2. Medtem ko mešalnik deluje, počasi vlivamo olivno olje, da omaka postane gladka. Začinimo s soljo.

3. Pesto vmešamo v vroče testenine in postrežemo z naribanim parmezanom.