Čokoladni rjavčki z jeruzalemskimi artičokami

Čokoladni rjavčki z jeruzalemskimi artičokami

Sladek pekovski izdelek z jeruzalemskimi artičokami

Ti bogati in okusni čokoladni rjavčki so namesto s sladkorjem slajeni s sirupom iz jeruzalemskih artičok. Sirup iz jeruzalemskih artičok vsebuje veliko inulina, vrste vlaknine, ki ohranja ugodno floro v prebavnem traktu. Ponaša se z nadvse sladkim okusom in zelo nizkim glikemičnim indeksom.

Sestavine

125 g olja ghee
125 g zdrobljene temne črne čokolade
2 jajci
300 ml sirupa iz jeruzalemskih artičok
115 g riževe moke
25 g 100-odstotnega kakava v prahu
Ščepec soli

1. korak

Kozico postavimo na indukcijsko kuhalno ploščo Electrolux, vanjo vlijemo čokolado in maslo ter kuhalno ploščo nastavimo na 2. stopnjo. Indukcija ohranja stabilno segrevanje, zato lahko čokolado stopimo brez vodne kopeli.

2. korak

Jajca razbijemo v posodo kuhinjskega robota Electrolux Kitchen Assistent in jih zmešamo. Nato dodamo vse suhe sestavine in ponovno zmešamo. Dodamo stopljeno čokolado in sirup iz jeruzalemskih artičok ter mešamo, da zmes postane gladka.

3. korak

Nastavimo pečico CombiSteamPro v način za peko Hot Steam in jo segrejmo na 170 stopinj Celzija. Na pekač položimo papir za peko in vlijemo maso za testo. Pekač položimo v segreto pečico za 25 minut. Ko so čokoladni rjavčki pečeni, pustimo, da se malce ohladijo, in jih narežemo na majhne koščke.