Veganski bananin kruh brez glutena

Veganski bananin kruh brez glutena

Bananin kruh malo drugače

Ta bananin kruh so sanje vsakega ljubitelja čokolade, saj vsebuje semena chia, namesto sladkorja pa uporabimo agavin sirup. Popolnoma veganska poslastica brez glutena, ki bo navdušila prijatelje in družino.

Sestavine

4 banane (pretlačene), 1 žlička stopljenega kokosovega olja, 1/3 skodelice agavinega sirupa, 1 žlička semen chia (zmešano s 3 žličkami vode), 1/3 skodelice kakavovih okruškov, 1/3 skodelice nasekljane temne čokolade, 1 skodelica pirine moke (Lara uporablja različico brez glutena, uporabite pa lahko tudi polnozrnato), 1 žlička pecilnega praška, 1/4 žlice sode, ščepec cimeta, 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta, 1/4 skodelice kokosovega mleka, 2 žlici kakava v prahu

1. korak

Pečico segrejte na 180 °C. V posodi zmešajte pretlačene banane, kokosovo olje, agavin sirup in semena chia z vodo. Dobro premešajte. Dodajte moko in pecilni prašek.

2. korak

1/3 masla zmešajte s kokosovim mlekom, kakavom v prahu, nasekljano čokolado, cimetom in vanilijo. Navadno testo vlijte v pekač za kruh in po vrhu dodajte čokoladno mešanico. Z nožem nekajkrat  "zarežite" po testu, da ustvarite marmoriran učinek. Po vrhu dodajte banane.

3. korak

Pecite 35-40 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ni suh. Preden ga narežete počakajte, da se malo ohladi.