5 načinov, da karseda izkoristite svojo majhno pralnico  

Vsi moramo prati perilo, zato je pralnica pomemben del vsakega doma. Zelo pomembno je, da prostor uredite za optimalno delovanje in poskrbite za malce elegance, ne glede na to, kako velik ali majhen je. Naj vas ne skrbi, če imate manjšo pralnico – vedno obstaja ideja, s katero jo lahko karseda izkoristite. 

V skladu z našimi švedskimi koreninami vse počnemo trajnostno in to ne velja le za naše izdelke. Od tega, da vas spodbujamo k boljši negi oblačil za podaljšanje njihove življenjske dobe, do tega, da vam pomagamo oblikovati majhno pralnico, ki se sklada z vašim življenjskim slogom – želimo vas opolnomočiti, da živite boljše in bolj trajnostno življenje. 

Small laundry room space

Predstavljamo vam pet idej za majhno pralnico.  

1. Ustvarite si jasno vizijo za svojo pralnico  

Če prenavljate svojo pralnico, je pomembno, da imate jasno vizijo, kaj si želite, in ste realistični glede tega, kaj vse lahko daste v pralnico. V vsaki pralnici ni dovolj prostora tako za pralni kot sušilni stroj, zato razmislite o nakupu pralno-sušilnega stroja, da pridobite nekaj dragocenih centimetrov. Še en način, da prihranite prostor, je, da postavite sušilni stroj na pralni stroj. Dodatno opremo lahko preverite tukaj

Če prostor izmerite in ga točno izrišete, lahko najbolj učinkovito določite, kaj bo šlo v pralnico. Razmislite o čim več različicah in jih narišite na papir. 

2. Pametno shranjevanje je ključnega pomena  

Dobro organizirano pohištvo za shranjevanje v pralnici je ključnega pomena za maksimalni izkoristek majhnega prostora. Vgradne omarice različnih velikosti, vključno z rešitvami za shranjevanje nad glavo in omaricami od tal do stropa z vgrajenimi koši in likalno postajo, vam bodo pomagale, da se v pralnici ne bo nabirala navlaka. Za še več elegance v pralnici pa lahko na odprte police postavite dekoracijo. 

Zelo dragocen je tudi prostor na pultu, saj nanj lahko zložite pralne košare ali pa ga uporabite za zlaganje, zato poskusite vključiti toliko površinskega prostora, kot vam to pralnica omogoča. 

Pametne rešitve, kot so viseča stojala ali kljuke za sušenje oblačil, košare za organizacijo polic in elegantne posodice za sredstva za pranje perila, bodo v vaš prostor vnesle harmonijo. Če je mogoče in vam ostane dovolj prostora, stroje dvignite za enostavno polnjenje in praznjenje. 

3.  Ustvarite iluzijo večjega prostora   

Če v pralnici obesite ogledalo, bo to pomagalo ustvariti iluzijo večjega, svetlejšega in bolj odprtega prostora, kar je kot nalašč za manjše pralnice.

Če ga obesite nasproti okna, bo ogledalo odsevalo svetlobo in barvo v sobo, kar pretenta oko, ki misli, da je odsev dodatni prostor. Večje ko je ogledalo, večji bo navidezni prostor. 

4. Organizacija je ključnega pomena 

Pralnica bo na videz večja, če je organizirana. Če razvrstite izdelke za pranje perila v slogovno usklajene škatle, boste dobili več prostora, prav tako pa bo vaša majhna pralnica na videz bolj urejena. Vsako košaro označite z nalepko, da boste vedno vedeli, kje je kaj. 

5. Učinkovito shranjevanje na policah 

Na steno pritrdite lebdeče police, na katere lahko razporedite izdelke za pranje perila, košare in oblačila. Z vertikalnimi rešitvami za shranjevanje lahko pametno izkoristite območje nad stroji, zato boste dobili občutek, da je prostor večji. Če jih želite prilagoditi po svoje, na polico postavite še okvir s svojo najljubšo sliko.