Zunanja oblačila

Kako negovati zunanja oblačila

PerfectCare za zunanja oblačila

Zunanja oblačila so vzdržljiva, vendar jih mnogi perejo premalokrat, saj čakajo na vidne znake umazanije. Umazanija in pot lahko zamašita membrane funkcionalnih oblačil za aktivnosti na prostem. Redno pranje in sušenje s programom za zunanja oblačila v naših pralnih strojih PerfectCare bo oblačilom povrnilo njihove lastnosti in jih pomagalo vzdrževati.

Kdaj je čas, da operete svoja zunanja oblačila?

Če kapljice dežja ne ostajajo več na površju jakne, ampak pustijo moker madež, lahko to pomeni, da se je vodoodbojna funkcija (DWR – Durable Water Repellency) obrabila. Še en znak je, če oblačilo ne "diha" več tako dobro kot novo. To namreč pomeni, da so membrane morda kontaminirane z umazanijo ali znojem.

Serija sušilnih strojev PerfectCare s programom za zunanja oblačila

 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare

Kako prati jakno?

Če je vaša jakna izgubila vodoodbojnost ali če se vam zdi, da slabše "diha", jo morate ponovno aktivirati s pomočjo programa za zunanja oblačila, ki ga ponujata vaša pralni in sušilni stroj. Za pranje ne uporabljajte mehčalcev, saj lahko zamašijo pore. Raje se odločite za tekoč pralni prašek brez dodatkov. Če nimate programa za zunanja oblačila, jakno operite in posušite pri nizki temperaturi ter uporabite drugi cikel spiranja, da odstranite vse ostanke pralnega praška.

 • 1
  Skrbno izberite pralni prašek

  Pazite, da jakno za jadranje vedno perete pri nežnih, nizkih temperaturah in s tekočim pralnim praškom brez dodatkov. Ne uporabljajte mehčalca.

 • 2
  Program za zunanja oblačila

  Uporabite program za zunanja oblačila, ki ga nudi vaš pralni in sušilni stroj Electrolux PerfectCare, da ponovno aktivirate vodoodbojne lastnosti svojih oblačil.

 • 3
  Zaščitite površino svoje jakne

  Izpraznite žepe in zaprite vse zadrge in trakove z ježkom.

Nega za vsako plast

Pri zaščiti pred zunanjimi elementi so plasti ključnega pomena. Zunanja plast, pri na primer smučarski ali jadralski jakni, vas varuje pred vetrom, dežjem ali snegom. Srednja plast, ki je običajno flis ali puh, ohranja toploto. Vse plasti so življenjsko pomembne, zato jih dobro negujte, da bodo lahko nudile oporo pri vseh avanturah in raziskovanjih.

 

 

Kako prati puh?

Kadar perete puh v pralnem stroju, vedno izberite program za zunanja oblačila. Puhasto jakno vzemite iz bobna takoj po koncu pranja, da ohranite njeno obliko. Jakne nikoli ne ožemajte ali raztegujte, da bi iz nje iztisnili vodo – vodo lahko iztisnete, ko je jakna na ravni podlagi. Posušite jo v sušilnem stroju s programom za zunanja oblačila in uporabite sušilne kroglice, da bo vaš puh ostal lahek, puhast in lepo dišeč. Puh pustite v sušilnem stroju dokler ni povsem suh.

Kako prati flis?

Flis operite v pralnem stroju s programom za zunanja oblačila. Ne perite ga skupaj z bombažnimi oblačili, saj ta puščajo kosme vlaken. Raje ga perite skupaj z drugimi sintetičnimi tkaninami, kot sta poliester in najlon. Flis lahko posušite s programom za zunanja oblačila, vendar ga ne likajte. Raje uporabite parni cikel, da se znebite gub in osvežite oblačila iz flisa.

 

 

Serija pralnih strojev PerfectCare s programom za zunanja oblačila