Šport

Bodite pozorni na vaša športna oblačila

Popolna nega za oblačila za trening

Oblačila za trening v sintetičnih materialih, kot so poliester in poliamid, zahtevajo skrbno nego. Takšna oblačila namreč vpijajo veliko znoja, zato ob nepravilni negi lahko začnejo smrdeti, se uničijo, raztegnejo, izgubijo svoje funkcije ali se na njih celo začne nabirati plesen. Funkcionalna oblačila je potrebno oprati pri nižjih temperaturah, z nežnim ciklom in brez uporabe mehčalca, sicer lahko izgubijo svoje funkcionalne lastnosti. Skrbno negujte vaša aktivna športna oblačila, saj se ob nepravilni negi hitreje obrabijo in poškodujejo.

Naš odlični pralni stroj PerfectCare 600 s sistemom SensiCare prilagaja dolžino programa glede na količino perila, porabi manj energije in vode ter preprečuje, da bi se oblačila predolgo prala.
Z inovativnim sistemom SteamCare v pralnem stroju PerfectCare 700 lahko vsak program dokončate s paro. Zaradi tega se zmanjša potreba po likanju za eno tretjino - prepričajte se, kako je lažje, če je oblačilo elegantno in čisto.
V našem naprednem pralnem stroju PerfectCare 800 s sistemom UltraCare se pralno sredstvo in mehčalec aktivirata v vodi, še predenj prideta v stik z oblačilom. To vašemu oblačilu omogoča temeljito, hitro in nežno čiščenje.

Ohraniti obliko in delovati dlje

V običajnih pralnih strojih pralno sredstvo doseže manj kot polovico vlaken oblačil. Naši pralni stroji imajo sistem UltraCare, ki predhodno zmeša pralno sredstvo z vodo in zagotavlja hitro in temeljito čiščenje pri nižjih temperaturah - tudi zelo umazanih oblačil. Predhodno mešanje prinaša izjemne rezultate čiščenja pri nižjih temperaturah in krajših pralnih programih, kar pomeni, da so oblačila manj izpostavljena premikom bobna in visokim temperaturam. Zato se zmanjša obraba vaših aktivnih oblačil, ki tako ostanejo pravilne oblike in funkcionalne dlje časa.

Operite čisto – in pametno

Večkrat, ko trenirate, večkrat je potrebno oprati oblačila, kar lahko vodi v hitrejšo obrabo ob predolgem ciklu pranja. Vsi naši pralni stroji PerfectCare imajo funkcijo SensiCare, ki zagotavlja, da se vaša oblačila očistijo z učinkovito porabo energije in vode. SensiCare samodejno prilagaja dolžino cikla glede na količino perila, pri čemer uporablja manj energije in vode ter preprečuje, da bi se oblačila prala predolgo. Ne glede na to ali perete za celotno ekipo ali samo svoja oblačila, zelo umazana ali le malo, bo funkcija SensiCare poskrbela za najbolj primerno nego.

Pripravljeni, ko jih potrebujete

Sami določite dolžino pranja. S funkcijo Time Manager so oblačila vedno oprana in pripravljena, ko vam ustreza. Če ste na poti, je tudi hitro lahko hitro. V samo 14 minutah, osvežite oblačila, ki niso zelo prepotena ali zamazana in bodite prepričani, da bodo zared oprana in osvežena.

Zmaga nad madeži in znojem

Oblačila iz funkcionalnih materialov je treba oprati na poseben način, da ohranijo svojo sposobnost prenosa vlage.

Program sintetike na pralnem stroju Electrolux Perfectcare
 • 1
  Borba proti znojnim madežem

  Klasične, navadne bombažne majice so verjetno najbolj udobna oblačila za trening, vendar vsrkajo veliko več znoja, kot funkcionalna športna oblačila. Ne glede na to, kakšne majice uporabljate, pred pranjem jih vedno obrnite navzven, saj tako zavarujete zunanji videz oblačil, poleg tega pa se znoj nabira na notranji strani. Da se izognete znojnim madežem predele pod pazduho zlijte tekoče pralno sredstvo. Naj se vpija približno 30 minut, nato pa operite pri najvišji temperaturi, kot je navedeno na oznaki. Lahko pa tudi celotno oblačilo namočite v hladno vodo za pol ure, ki jo zmešate s pol skodelice alkoholnega kisa - to bo pripomoglo pri odstranjevanju neprijetna vonja in bakterij.

 • 2
  Izperite pri nizkih temperaturah

  Če uporabljate posebna športna oblačila, jih operite v stroju s pomočjo posebnega programa za športna oblačila. Tako jim omogočite daljšo življenjsko dobo. Če ne, izberite reden program za sintetiko z nizko temperaturo.  Če so vaša športna oblačila zares umazana - namesto dvigovanja temperature pranja rajši dodate predpranje ali dodatno izpiranje. Vedno tudi ločite športna oblačila in obleke z zadrgami in gumbi (npr. kavbojke). S svojim drgnjenjem lahko namreč obrabijo funkcionalne tkanine, zaradi česar se športna oblačila poškodujejo ali celo strgajo. Tudi pri sušenju ločite bombažno perilo od sintetičnega, saj različno vsrkavata vlago.

 • 3
  Takoj umijte ali obesite

  Izpraznite torbo takoj po treningu! Ne puščajte svojih športnih oblačil v športni tobi po treningu ali tekmi. Na prepotenih oblačil, ki ostanejo v torbi še dneve po treningu, se lahko začnejo nabirati bakterije ali celo plesen. Če nimate možnosti, da jih takoj operete, jih vsaj obesite, da se posušijo na zraku, kot pa da jih pustite v torbi ali košu za perilo. Poskrbite tudi za športno torbo - naj ostane sveža med posameznimi treningi. Če v torbi pustite nekaj krpic za sušilni stroj, bo ostala dišeča in sveža na otip.