Kosilo v kozarcu – plasti steklenih rezancev in surove hrustljave zelenjave

Sestavine (za 4 kozarce)

100 g steklenih rezancev
50 gvodne kreše
3–4 korenčki različnih barv
1 kumarica
8 redkvic
1 šopek koriandra

Vinaigrette z ribjo omako
0,5 dl olivnega olja
1 žlica ribje omake
so ene limete
1 ingver v velikosti palca, olupljen in nariban
¼ svežega rdečega čilija, sesekljanega na drobno
sol in sveže zmlet temni poper

Navodila

 

1. Rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo in pustimo, da se ohladijo.

2. Vse sestavine za omako vinaigrette zmešamo v majhni posodi. Začinimo s soljo in poprom.

3. Grobo sesekljamo vodno krešo. Korenje narežemo v obliki spirale. Če za to nimamo pravega pripomočka, jih lahko narežemo na način julienne. Z rezalnikom Mandoline narežemo kumarico na tanke trakove in redkvice na tanke kose. Koriander na grobo sesekljamo.  

4. Omako vinaigrette enakomerno razdelimo med vse kozarce in nato po plasteh vložimo druge sestavine. Do serviranja kozarce hranimo na hladnem.