Solata iz borovnic, pese in sira s plemenito plesnijo

Preprosto in navdušujoče

Včasih so najpreprostejši recepti najboljši. Kombinacija sladkobe pese in bogatega ter kompleksnega okusa zrelega sira s plemenito plesnijo je več kot okusna. Borovnice pa temu receptu dodajo prav poseben pridih, ki zagotovo navduši.

Sestavine (4 porcije)

Solata

250 g svežih borovnic
4–6 velikih gomoljev rdeče pese, različnih barv
100 g rdečega zelja
200 g solate – mešanice mladih solatnih listov (baby leaf)
100 g brstičnega ohrovta
1/3 skodelice sesekljanega peteršilja
200 g sira s plemenito plesnijo (kot je Bleu d'Auvergne)

Preliv

5 žlic hladno stisnjenega olivnega olja
3 žlice jabolčnega kisa
1/2 čajne žličke medu
ščepec soli, črni poper

Navodila

Olupimo peso in jo narežemo na zelo tanke kose, po možnosti z rezalnikom za zelenjavo. Kose za nekaj časa postavimo v mrzlo vodo, da dobijo hrustljavo teksturo. Tenko narežemo rdeče zelje z rezalnikom za zelenjavo in ga postavimo v mrzlo vodo.

Sestavine za preliv zmešamo v ločeni skledi in jo damo na stran.Sestavine za preliv zmešamo v ločeni skledi in jo damo na stran.

Narezana pesa in rdeče zelje naj se v cedilu odtečeta. Ko je zelenjava posušena, jo skupaj z mešanico mladih solatnih listov stresemo v veliko posodo za serviranje solate.

Dodamo brstični ohrovt, borovnice in peteršilj, čez pa nadrobimo sir. Preliv pokapamo po solati in postrežemo.