Lešnikovo maslo

Maslo iz oreškov je nasitno in je odličen vir beljakovin. Lahko nam pomaga ohranjati stabilen krvni sladkor, zagotavlja več energije in omogoča lažje upiranje drugim skušnjavam.

Sestavine (za približno 2,5 dl)

280 g lešnikov
1 žlica deviškega kokosovega olja
1 ščep cimeta
1 ščep morske soli

Navodila

 

1. Pečico segrejemo na 175 °C.

2. Lešnike razporedimo po pekaču in jih pražimo približno 10–12 minut, da se obarvajo zlato in začnejo oddajati vonj. Pustimo jih vsaj 10 minut, da se ohladijo.

3. Lešnike damo v mešalnik Masterpiece in dodamo kokosovo olje. Mešamo okoli 10 minut, da maslo postane gladko in kremasto.

4. Dodamo cimet in sol ter mešamo, dokler se ne zmešata.

5. Lešnikovo maslo hranimo v čistem kozarcu v hladilniku do 2 tedna.