PRIROČNIKI ZA NAKUP

Poiščite popoln hladilnik zase

Prostor

Najprej izmerite svoj prostor. Electroluxovi hladilniki polne velikosti merijo nad 100 cm v višino, standardni modeli pa okrog 80 cm. Visoki modeli imajo veliko prostora za shranjevanje, standardni hladilniki pa se enostavno namestijo pod kuhinjski pult.

Višina, širina in globina se lahko razlikujejo. Oglejte si širok spekter modelov in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza.

Hrana

Kaj boste hranili v hladilniku?

Sveže sadje in zelenjava: poiščite hladilnik z režami za solato in globokimi predali za veliko zelenjavo.

Meso in ribe: model s predalnikom FreshZone®, ki je nekaj stopinj hladnejše od preostalih prostorov v hladilniku, zaradi česar bodo vaše meso in ribe sveži dlje časa.

Mlečni izdelki: poglejte, če ima hladilnik pokrito posodo na vratih, ki je namenjena hranjenju najobčutljivejših mlečnih izdelkov.

Pijača: razmislite o polički za vino, nastavljivih policah za steklenice ali vgrajenem hladilniku vin.

Kapaciteta

Kapaciteta hladilnika se meri v litrih, kar lahko predvidite s primerjavo polnih vrečk z živili:

93 litrov – 5 vrečk z živili

200 litrov – 11 vrečk

387 litrov – 20 vrečk

Profesionalni nasvet: V hladilniku pustite nekaj prostora za kroženje zraka za učinkovito hlajenje.

Pametne funkcije

Odzivno upravljanje temperature: Nakupovalna funkcija hitro ohladi vaša sveža živila na pravo temperaturo.

Enakomerna klima: sistem FreeStore® enakomerno porazdeli ohlajen zrak po hladilniku.

Fleksibilna hramba: modularni sistem CustomFlex® vam omogoča, da si posode na vratcih nastavite po svojem okusu. Nova oblika polic pa vas ne omejuje pri obremenjevanju hladilnika.

Funkcija dopusta: ohranja notranjo temperaturo pri 15 °C, ko vas ni doma, in tako prepreči vonjave v praznem hladilniku.

Energija

Visoka energetska učinkovitost vam bo prihranila pri energetskih stroških. Hladilnik, ki ima največjo energetsko učinkovitost, bi imel oceno A+++. Za primerjavo: Hladilnik z oceno A++ ima večjo energetsko učinkovitost v primerjavi s hladilnikom z oceno A+ za kar 21 %.

Profesionalni nasvet: Zmanjšajte porabo energije tako, da hladilnik postavite stran od aparatov, ki oddajajo toploto, kot npr. radiatorji in pečice.

Izberite svojo napravo

Če iščete hladilnik, ki omogoča preprosto organizacijo z odličnim upravljanjem temperature, ima Electrolux idealen aparat za vas.