Na dnu pomivalnega stroja je voda

Zadnjič posodobljeno 24. 04. 2024 06:55

Težava

 • Ko odprem pomivalni stroj je na dnu pomivalnega stroja voda

Se nanaša na

 • Prostostoječi pomivalni stroj
 • Vgradni pomivalni stroj

Rešitev

 1. Prepričajte se, da odpadna voda ne teče nazaj v stroj.
  - Cev za pomivalni stroj odstranite s priključka, na katerega je pritrjena na odtok vode
  - Posodo postavite pod priključek sifona
  - Odprite pipo v umivalniku nad sifonom.
  Če voda izteka iz priključka, iz katerega ste odstranili cev na pomivalnem stroju, je vaš odtok blokiran ali je vaš sifon pokvarjen in ga je treba popraviti ali zamenjati.
  Tu je primer drenažne naprave, pri kateri obstaja nevarnost, da umazana kanalizacija ponovno vstopi v vaš pomivalni stroj:
  i30
  Morda bo potrebno zamenjati rezervoar za vodo, da bo pomivalni stroj optimalno deloval.
  Če zamenjate sifon pod umivalnikom, je dobro, da sifon zamenjate z odtočnim vhodom, tako da je vtičnica nad nivojem vode v sifonu, da se izognete tveganju, da bi umazana voda odtekla v podložko, poplavila enoto, na zaslonu se prikažejo sporočila o napaki, dobite slabi rezultati pranja ali slabi rezultati sušenja.
  Tu je primer dobrega sifona z odtočnim priključkom v odzračevalnem delu nad nivojem vode v odtoku:
  i30

 2. Poskusite očistiti filtre za pomivalni stroj ( tudi velik filter okoli filtra na sredini ) in se prepričajte, da na dnu pladnja ali okoli njega ni hrane ali odpadkov. Nato poskusite znova zagnati napravo.

  primer:

  Za več informacij o čiščenju pomivalnega stroja glejte navodila za uporabo .

 3. Poskusite uporabiti drugo sredstvo za pomivanje posode. Nekateri detergenti za pomivanje posode so lahko zelo penasti, po pranju puščajo vodo na dnu pomivalnega stroja.

 4. Če zgoraj navedeno ni odpravilo težave, priporočamo, da pokličete naš klicni center za nadaljnjo rešitev na: tel:+38612425730
Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.

Rezervni deli & dodatni pribor
Rezervni deli & dodatni pribor

Poiščite original rezervne dele za Vaš aparat. Prosimo vas, da se za več informacij in pomoč obrnite na naš Klicni center na tel. št: 012425730