Madeži rje na posodah

Zadnjič posodobljeno 24. 04. 2020 12:04

Nerjaveče jeklo

Jeklo, znano kot "nerjavno jeklo", je zelo odporno na rjavenje. Kovina na površini ustvari zaščitno plast, imenovano "oksidna plast". Če je površina na primer poškodovana z nožem, bo kisik iz okolja takoj ustvaril novo zaščitno plast, vendar lahko nekatere snovi poškodujejo in prodrejo v zaščitni sloj in preprečijo njegovo obnavljanje. Sem spadajo močna in kisla živila, kot so sol, limona, kis, kečap in majoneza. Sredstva za pomivalni stroj, ki vsebujejo kislino, lahko tudi pokvarijo zaščitno plast.

  • Ne puščajte jedi, prekritih z odpadno hrano, v pomivalnem stroju. Posode sperite, preden jih daste v pomivalni stroj, ali začnite cikel splakovanja, če pomivalnega stroja ne zaženete takoj. Rjavo nerjaveče jeklo lahko odstranite z jeklenim lakom.

Posoda in jedilni pribor, ki vsebujejo dele iz nerjavečega jekla

Na primer rezalniki sira ali jajca, ki so razjedali rezalni trak. Če so posode ali drugi pripomočki iz nerjavečega jekla dlje časa izpostavljeni sadnim kislinam, ocetni kislini, mlečni kislini ali soli, se lahko rje razširi

  • Ne postavljajte teh predmetov ali delov v pomivalni stroj.

Plastična obloga na košarah je poškodovana.

Plastična obloga na košu za pomivalni stroj je zelo močna. Odporen je na kemikalije v pomivalnem stroju in detergente. Vendar pa se lahko mehansko poškoduje z urezninami ali odrgninami na plastični oblogi, kar je lahko posledica dolgotrajnih ostrih rezil v koš. Če se v plastični oblogi pojavi luknja, se bo iz kovinskega okvirja košare sprostila rje.

  • Če želite odpraviti težavo, zamenjajte košare.

Vodne cevi iz različnih materialov

  • Vodne pipe, na katere so priključeni pomivalni stroji, so lahko iz različnih materialov, na primer pocinkanega jekla, bakra in medenine. Različne kovine lahko medsebojno delujejo, kar ustvarja korozijo na pipah. Korozija bo sčasoma povzročila rjo v vodi, ki vstopi v pomivalni stroj.
  • Za prezračevanje dovoda vode v pomivalni stroj se obrnite na vodovodarja.

Plavajoča rja

Ko je v pomivalnem stroju rja, v ciklu pranja lebdi okoli. Zaradi tega se imenuje "plavajoča rja". Plavajoča rje se lahko odlaga kjer koli v pomivalnem stroju. To lahko povzroči rjave pike na porcelanu, ki spominjajo na rjo. To je na primer plavajoča rja, ki se je končala na krožniku.

  • Plavajočo rje, odloženo v notranjosti delov pomivalnega stroja, je treba odstraniti s prahom citronske kisline ali ustreznim čistilnim sredstvom.
  1. Dajte citronsko kislino v prahu ali čistilo za pranje v razpršilnik detergenta in začnite intenziven cikel.
  2. Ko je cikel končan, pustite odprta vrata pomivalnega stroja, dokler notranjost pomivalnega stroja ni popolnoma suha.
  • Plavajočo rjo, ki se konča na posodah in pripomočkih, lahko odstranite z jeklenim lakom.


Čistila za pomivalni stroj lahko kupite pri naših partnerjih ali se obrnete na naš klicni center na: tel:+38612425730

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.

Rezervni deli & dodatni pribor
Rezervni deli & dodatni pribor

Poiščite original rezervne dele za Vaš aparat. Prosimo vas, da se za več informacij in pomoč obrnite na naš Klicni center na tel. št: 012425730