Kako oprati volno

Zadnjič posodobljeno 24. 09. 2021 08:44

Volna je zasnovana tako, da traja leta, odlična naložba, če zanjo ustrezno poskrbite. Ne glede na to ali je luksuzni plašč ali vsakdanji pulover vam bo slednje s tem nasvetom pomagalo podaljšati kvaliteto volne.


1. Pranje volne v vašem pralnem stroju

Če vaš pralni stroj nima kroga volne, priporočamo, da uporabite hladno pranje za volno samo za ročno pranje in svojo volno vedno umivajte obrnjeno navznoter.


2. Svoje pralno sredstvo za volno izberite pametno

Izogibajte se uporabi težkih detergentov, detergentov "Bio", ki vsebujejo encime, ali kakršnih koli detergentov, ki vsebujejo belilo. Uporabiti je treba poseben detergent za volno.


3. Kako pravilno shraniti volnena oblačila

Puloverje shranite ravne in zložene, da jih zaščitite pred raztezanjem. Če morate obesiti, uporabite posebej oblikovana obešala za pletenine, da jim zagotovite največjo podporo.


Volno operite in posušite

Program volne na naših pralnih strojih PerfectCare je certificiran, vendar je podjetje Woolmark enako nežno kot pranje rok. Naši sušilniki DelicateCare ponujajo tudi edinstven cikel za volno. Posebna hitrost bobna drži vašo volno ravno ob boku bobna. To prinese rezultate tako dobro kot ravno sušenje. Tako ste zajamčeni brez krčenja in zaščite pred zasuki.