Kako oprati oblačila, da ohranimo barve

Zadnjič posodobljeno 24. 09. 2021 08:33

Barva lahko zbledi in hitreje izgubi živahnost, kot temna ali bela oblačila. Če pa umivate previdno in mehko na dotik, boste svojim pisanim oblačilom ohranjali barvo dlje časa.


1. Ali lahko operete barve in beline skupaj?

Predlagamo vam, da oblačila razvrstite po barvi - svetla oblačila in barvna oblačila.


2. Pazite na madeže

Nekateri madeži zahtevajo nekaj dodatne nege in pozornosti: predhodno preverite oblačilo in nanesite na mesto madežev majhno količino tekočega detergenta, nato pa rahlo potresite v vodo. Izogibajte se zelo vročim programom, ker bi lahko trajno zatesnili morebitne madeže ali barvo.


3. Ko dvomite - izperite navznoter

Oblačila vedno obrnite navznoter, da zmanjšate drgnjenje vlaken in ne pozabite pustiti vrzeli med perilom in vrhom bobna, ki je vsaj širina vaše roke. Izberite nizko temperaturo; nežen ali srednji cikel pranja (največ 30).


Kako oprati oblačila, ne da bi barve zbledele?

Naš sistem ColourCare čisti vodo, tako da čistila delujejo v svojih najboljših močeh, tudi pri nizkih temperaturah. Nežno, a temeljito čiščenje ohranja barve vaših oblačil tako svetle kot dan, ko ste jih kupili. Vse je v vodi. Edinstven filtrirni sistem odstrani škodljive minerale in nečistoče za nežno, a temeljito čiščenje. Ti rezultati izhajajo iz preizkusa obstojnosti barve, opravljenega na poliestru 50 ciklov pranja pri 30 stopinjah. Z barvami ColourCare ne zbledijo - umijte po pranju.