Začnite s svojo parno pečico

Zadnjič posodobljeno 24. 09. 2021 08:44


Dobrodošli v okusnejšem vsakdanu s paro! Naj vam pokažemo nekaj nasvetov in trikov o tem, kako vam parna pečica najbolje pomaga pri kuhanju.Dobrodošli

Čestitamo vam za parno pečico! Ne glede na to, ali gre za nov nakup ali če ste že nekaj časa imeli svojo parno pečico, je para odličen način kuhanja. Ko začnete uporabljati paro, boste sami odkrili prednosti - vendar vam bomo predstavili tudi, zakaj je para odlična za kuhanje vsega, od vsakodnevnih obrokov do prigrizkov, brunchov ali večerj ob posebnih priložnostih.

Dobrodošli v svetu para!


Posoda z vodo

Najprej najprej, kar se razlikuje pri parni pečici, je, da kuha s paro. Za to potrebuje posodo z vodo, ki mora biti napolnjena z vodo, da pečica deluje pravilno. Toplota iz pečice nato vodo pretvori v paro.

V parnih pečicah Electrolux je posoda z vodo postavljena v zgornjem desnem kotu vaše parne pečice. S pričakovanjem pečice SteamBake, kjer jo namestimo v votlino v spodnjem nadstropju pečice. Kakor koli, poskrbite, da ga napolnite, preden začnete kuhati.


Nivo pare

Upoštevati je treba tudi različne stopnje pare, ki jih lahko uporabljate pri kuhanju, v parnih pečicah Electrolux jih imenujemo Full Steam, Humidity High, Humidity Medium in Humidity Low. Splošno vodilo je, da različni nivoji pare dobro delujejo:

- Full Steam uporablja neprekinjeno paro za zdravo in okusno hrano. Idealno za nežno kuhanje sestavin, kot so zelenjava, riž, kuskus in morski sadeži (ribe, školjke in kozice).

- Vlažnost High združuje vroč zrak s paro za občutljivo posodo. Idealno za občutljive jedi, kot so kremne pijače, flansi, terrini in ribe.

- Vlažnost Medium združuje vroč zrak s paro za nežno kuhanje. Idealen je za ocvrto meso ali pražene ribe, pa tudi za peko kruha in sladkih testa.

- Vlažnost nizka združuje vroč zrak s paro za sočno in hrustljavo hrano. Idealno za meso, perutnino, ribe, jedi iz au-gratina, enolončnice, praženo zelenjavo, pa tudi za peko pite, muffinov in piškotov.
Para naredi dobro hrano še boljšo

Naj bo vaša najljubša hrana bolj okusna brez dodatnega napora. Uporabljajte paro pri kuhanju zelenjave, rib, mesa, kruha in celo sladic, da dobite tiste hrustljave zunanje in vlažne notranjosti, polne okusa.


Para naredi dobro hrano še boljšo

Naj bo vaša najljubša hrana bolj okusna brez dodatnega napora. Uporabljajte paro pri kuhanju zelenjave, rib, mesa, kruha in celo sladic, da dobite tiste hrustljave zunanje in vlažne notranjosti, polne okusa.


Odkrijte naše peči SteamBoost