V parni peči skuhajte okusne brezhibne ribe

Zadnjič posodobljeno 11. 05. 2020 13:40

Kuhanje rib v parni pečici je tako preprosto, kot je tudi okusno. Parjenje ohranja ribe vlažne in čvrste ter je hitrejše in brez napora, kot si morda mislite.



Okus odlične ribe

Na splošno je priporočilo, da se nekoliko znižate na temperaturo, še posebej, če gre za ribje fileje. Pri parjenju filetov na Full Steam poskušajte ohraniti temperaturo okoli 80 ° C. Kako dolgo ribe parite, je odvisno od temperature pečice in temperature jedra. Nasvet kuharja je, da uporabite sondo, da lahko spremljate temperaturo jedra, ki se razlikujejo glede na ribe.

Ni enega najboljšega ribjega fileja za kuhanje na pari ali najboljšega načina za paro rib, poskusite s paro lastnega najljubšega! Nasvet je, da ribje fileje pred kuhanjem zavijete v nekaj, na primer zelje, švabe ali morske alge. Prav tako lahko poskusite in dodate nekaj začimb in olja, preden ovijete, da dobite še več okusa.


Druge ribe

Cela riba

Pri pari celotnih rib uporabljate vlažnost z visoko vlažnostjo ali vlažnost srednje, nežno kuhanje prepreči, da bi se ribe razpadle, preden se to stori v jedru.

Ribji mousseline

Pri izdelavi ribjih mousselinov, kot so terrini ali kunice, je para odlična, saj ima nežen vpliv v primerjavi z vrelo vodo. Mousseline ima tako občutljivo teksturo in se s paro ne razpade ali iz vode potuhne.


Recept: brancin v slani skorji

Sestavine za dve osebi

2 celi ribi (vsak 400 gr), 2kg aromatične soli

Sestavine za aromatično sol

2 kg grobe soli, 1 limone, 10 roza poper (suhih), 20gr mešanih aromatičnih zelišč (žajbelj, rožmarin in timijan)

Dodatki: emajlni pladenj

Postrezite s prilogo ali po želji, npr. S praženim krompirjem in zelenjavo


Koraki za aromatično sol:


Aromatična zelišča dobro operemo in osušimo ter nasekljamo.


V skledi zmešamo zelišča s solno soljo, naribano limono (samo rumen del) in roza poper.


Zmes postavimo na pladenj in jo pri statičnem načinu 40 minut pečemo pri 120 ° C, pustimo, da se ohladi.


Koraki za brancina v soli:


Ribe razstavite (pustite tehtnico), jih operete pod tekočo vodo in dobro osušite.


Na dno pladnja razporedite plast soli, položite brancin in jih v celoti prekrijete s preostankom aromatične soli.


Nastavitev kuhanja: odvisno od pečice (z ali brez Steamifyja)

- 20 minut segrejte na 130 ° C Stopnja: 2 ali

- Vlažnost Visoka 130 ° C 20 min Nivo: 2


Odličen okus je olajšal

Naše pečice s SteamBoostom ponujajo tri stopnje pare. Namenski programi za peko in praženje ter en program s samo paro za nove ravni okusa, hrustljavosti in vlažnosti.


Odkrijte naše peči SteamBoost