S parno pečico pripravite priljubljeni fike (Skandinavska tradicija)

Zadnjič posodobljeno 11. 05. 2020 14:09


Skandinavska tradicija fike je v tem, da lahko vsi uživajo. S parno pečico povzdignite svoje najljubše pecivo.



Priljubljeni Fiki

Para je odlična za sladke kruhe, kot so muffini in kolač. Pomaga dvigniti kruh in mu dati zrak, ki ga potrebuje. Dobite hrustljavo zunaj in vlažno v notranjosti.


Recept: angleški borovnični muffini

Sestavine za testo (A)
350gr univerzalna moka, 115gr rjavega sladkorja, 20gr pecilnega praška (za sladke izdelke)

Sestavine za testo (B)
2 celi jajci, 200gr borovnic, 370gr polnomastnega mleka, 90gr stopljenega masla.

Priprava: 15 min

Dodatki: Posamezne skodelice za muffine iz aliminija

V posodo presejte moko, sladkor in pecilni prašek. V drugi posodi stepemo jajca z mlekom, hladno stopljenim maslom in borovnicami.
A. Tečno zmes (B) nalijemo v mešanico suhih sestavin (A) in mešamo toliko, da se sestavine zmešajo.
B. Testo vlijemo v pomaščene skodelice za muffine in pečemo v spodnjem delu pečice.

Pečemo pri vlažnosti nizki 170 ° C 25-30 minut


Domače pečemo obrtniški kruh

S pritiskom na gumb spečemo odličen kruh. SteamBake pečice uporabljajo paro za dokazovanje testa, ki se hitro dviga in celo za zračne vlažne notranjosti. Če želite dodati končni dotik popolnosti, vnašamo redno suho toploto, da skorja postane hrustljava in zlato rjava.


Odkrijte naše peči SteamBake


Ali vam je bil ta članek v pomoč?