Naučite se osnov kuhanja na pari

Zadnjič posodobljeno 24. 09. 2021 07:42

Ni vam treba biti kuhar, da bi kuhali s paro, preprosto je. Doseganje bolj hrustljavih skorj, vlažnih notranjosti in živahne zelenjave še nikoli ni bilo lažje. In vsakič dobite popoln riž, lečo in zrna.Riž na pari (basmati, paraboiliran ali jasminov riž)

Kuhanje riža v parni pečici ni preprosto, dosegli boste tudi boljši rezultat. Riž bo vsakič na koncu popoln. Vsako zrno bo enakomerno kuhano, vendar ne prekuhano, za puhast rezultat. Če gre za parjenje proti vrenju, raje skuhamo riž.


1 del riža, pomešan z 1 delom vode in ščepcem soli, je vse, kar potrebujete.


Sestavine postavite v primeren pladenj za pečico.


Parite na polni pari 100 ° C 20 minut. Končano!


Parenje leče in drugih zrn

Lentila se pri kuhanju v loncu spremeni v gobo, kar se ne bo zgodilo v parni peči, saj para ne bo prekuhala leče. Leča bo tudi bolj hranljiva, če jo kuhamo na pari, saj leče ne izsuši tako, kot je vrela voda.

Kako pariti lečo: 1 del rdeče leče, pomešan z 1 delom zelenjavne zaloge in ščepcem soli, je vse, kar potrebujete, sestavine dajte v ustrezen pekač. Parite na polni pari 100 ° C 13-15 min, končano!


Slastno!

Parjenje je odlična metoda kuhanja za veliko zrn. To je preprost način kuhanja z okusnim končnim rezultatom. Na primer, poskusite kuhati kvinojo, bulgur in cous bous bisere. Samo upoštevajte čas kuhanja za vsak izdelek, saj se razlikujejo.


Para naredi dobro hrano še boljšo

Naj bo vaša najljubša hrana bolj okusna brez dodatnega napora. Uporabljajte paro pri kuhanju zelenjave, rib, mesa, kruha in celo sladic, da dobite tiste hrustljave zunanje in vlažne notranjosti, polne okusa.


Odkrijte naše peči SteamBoost