Naredite zdrave prigrizke v svoji parni peči

Zadnjič posodobljeno 24. 09. 2021 08:40

Konzervirana, vložena ali sušena hrana - parna pečica naredi zdrave, okusne prigrizke iz vašega najljubšega sadja in zelenjave.


Privoščite si prigrizek

Pripraviti zdrave prigrizke doma je enostavno - samo izberite svoje najljubše sadje ali zelenjavo, ki so trenutno v sezoni. Nato jih bodisi ohranite bodisi posušite. Konzervirano sadje je odlično na kaši za zajtrk ali kot popoldanski prigrizek. Vložena zelenjava je odlična prigrizek ali pred večerjo. Ko sušite sadje ali zelenjavo, dobite zdrav čips - prigrizek, ki jih bodo imeli vsi radi.
Konzerviranje ali infundiranje sadja in zelenjave

Zakaj ne uporabljate svoje parne funkcije pri pripravi marmelade ali kumaric. Najprej se prepričajte, da imate čiste kozarce, nato pa kozarce in pokrov parite 10 minut v Full Steam. Po sopari jih vzemite ven (vroče bodo!) In odvečno vodo zagotovite tako, da jih položite na glavo na rešetki.

Naslednji korak je, da kozarec napolnite s tem, kar želite ohraniti - poskusite s sezono v svoji regiji, večina stvari deluje dobro! Ko je napolnjena, zasukajte na pokrovu in parite v pečici. Čas se razlikuje, odvisno od recepta, ki ga pripravljate, toda ko s pokrovov zaslišite klik, je ponavadi čas, da kozarce vzamemo iz pečice.

Kako ohraniti sveže sadje in zelenjavo? Obstaja več različnih receptov, splošno pravilo pa je, da kozarce napolnite z izdelki (celimi ali sesekljanimi), nekaj začimbami ali aromatiko in nato pokrijete s tekočino, preden gre v parno pečico.


Pripravljanje dehidriranih zdravih prigrizkov

Ko dehidrirate sadje in zelenjavo, ne potrebujete parne pečice (čeprav imajo nekatere naše parne pečice Electrolux poseben program za sušenje), vendar je to lep način priprave zdravih prigrizkov, ki so sladki ali slani. Spodaj je eden izmed naših najljubših, a preizkusite ga, kar vam je všeč ali kaj je v sezoni.


Kako dehidrirati sadje: Jabolčni čips

2 jabolka Granny Smith, 1 žlic sladkorja v prahu


Jabolka na tanko narežite z mandolino.


Rezine položite na silikonski list ali papir za peko.


Jabolka posušite s sladkorjem in pecite na 85 ° C (ali uporabite program Dehidriranje) 1 ½ ure. Uživajte!


Hrustljava, zlato rjava in popolnoma vlažna

V pečicah SteamCrisp se redna toplota kombinira s paro, da postanejo vaše jedi hrustljave in zlato rjave barve na zunanji strani, medtem ko so v notranjosti vlažne, nežne s hranili in okusa popolnoma ohranjene.


Odkrijte naše pečice SteamCrisp