Naj bodo vaše počitniške klasike še bolj okusne s paro

Zadnjič posodobljeno 13. 05. 2020 13:41

Praznična sezona je odličen čas za kuhanje! Preživite čas v kuhinji skupaj z družino ali prijatelji in skupaj uživajte v dolgih večerjah.Parjenje mesa

Katero meso lahko parite? Kuhanje v parni pečici je dobro za različne vrste mesa, kot so šunka, svinjski trebuh, goveja brbota, goveja ramena itd. Par pomaga, da se vlakna mesa razrahljajo in razidejo, vendar brez drobljenja. Perutnina, na primer puran in piščanec, je precej pusto in para pomaga, da je meso sočno in vlažno. Spodaj najdete nekaj nasvetov in trikov, kako doma kuhati meso.


Šunka

- Pri sočni šunki začnite tako, da šunko postavite neposredno na rešetko pečice z odprtim pladnjem pod mrežico.

- S kožno stranjo navzgor položite šunko v Full Steam 100 ° C, dokler ne doseže 70 ° C jedrnate temperature. (Čas, ki je potreben, se zelo razlikuje, odvisno od velikosti pršuta, zato je najboljša pot do temperature jedra.) Ko doseže pravo temperaturo, jo vzemite in pustite, da se ohladi.

- Ko se ohladi, šunko premažite s tem, kar vam je ljubše. Radi mešamo gorčico in rumenjake, ko pršut premažemo, potresemo s krušnimi drobtinami.

- Nato pecite na 175 ° C suhega zraka, dokler se šunka ne opeče in zlato obarva (traja le 5–10 minut). To je popolna jed, ki jo lahko pripravite dan prej.
puran

- Odličen način, da puranje postane sočno in hrustljavo, je, da ga najprej parite na Full Steam 100 ° C z nadevom v notranjosti.

- V nožno kost postavite termometer in kuhajte, dokler ne doseže 68 ° C. (Čas, ki je potreben, se res razlikuje glede na velikost purana, zato je temperatura jedra najboljši način.)

- Ko doseže pravo temperaturo, jo vzemite ven in pustite, da se koža posuši.

- Ko se posuši, namažite celotno ptico z mehkim maslom in zadite 30 minut v pečici na suhem zraku pri 200 ° C, da koža postane temna in hrustljava. Karvirajte in uživajte!


Zastekljena kratka rebra ali goveja brbota

- Začnite s soljenjem kratkih reber ali brbončice in pustite, da se čez noč posuši.

- Parite na Full Steam 100 ° C vsaj 3-4 ure, odvisno od velikosti. Za kratka rebra je pripravljena, ko meso začne zlahka odhajati iz kosti. Za brbončice je pripravljen, ko boste meso zlahka prerezali z majhnim nožem. Pustite, da se ohladi. Kratka rebra narežite na rezine med kostmi ali pustite, da je brbončica takšna, kot je.

- Naredite glazuro z 1dl rjavega sladkorja, 3dl temnim pivom, 1 žlico jabolčnega kisa, 1 žlico gorčice, ščepcem soli in morda ščepcem čilija ali chipotleta. V loncu zmešamo sladkor in kis in zavremo, dodamo pivo in zmanjšamo, dokler se konsistenca ne zgosti (približno 10-15 minut).

- Meso zasteklite in segrejte v pečici. To jed lahko pripravite dan prej in pred postrežbo samo glazrirate in segrejete.


Sous-vide strani

Sous-vide je odlična metoda kuhanja zelenjave. Je bolj zdravo, saj se med kuhanjem izgubi manj hranilnih snovi in okusnejše, saj boste tako izboljšali naravne okuse in dobili boljšo teksturo. Poleg tega je odličen način infuziranja zelenjave.


Celeriac s porjavljenim maslom, timijanom in limonino lupinico

- Zelenjak olupite in rezite ter v vakuumsko vrečko položite skupaj z rjavim maslom, timijanovimi peclji, limonino lupinico in ščepcem soli

- Kuhajte v polni pari 100 ° C približno 20-25 min. Ohladite in postrezite, ocvrtite ali popražite


Korenje v začimbah in pomarančni sok

- Olupite korenje in damo v vrečko za vakuum, skupaj z zvezdnatim janežem, čilijem, cimetom in ščepcem soli.

- Kuhajte v polni pari 100 ° C približno 15-20 min. Ohladite in postrezite, ocvrtite ali popražite. Sok uporabite za omako ali preliv.


Kuhajte na pari kot profesionalci

Naj pečice SteamPro dvignejo kuhanje na pari na raven. Odkrijte funkcije, vključno s Sous-Vide, Povezano kuhanje, ki omogoča upravljanje pečice s pametnim telefonom in asistentom za kuhanje na pari Steamify. Peči SteamPro so pripravljene, da bodo vaš vsakdanji okusnejši.


Odkrijte naše peči SteamPro