Naj bodo vaše praznične jedi, še bolj okusne s paro

Zadnjič posodobljeno 15. 11. 2021 13:20

Čas praznikov je odličen čas za kuhanje! Preživite čas v kuhinji skupaj z družino ali prijatelji in skupaj uživajte v dolgih večerjah.Parjenje mesa

Katero meso lahko parite? Kuhanje v parni pečici je dobro za različne vrste mesa, kot so šunka, svinjska potrebuševina, goveja prsa, goveje pleče itd. Para pomaga, da se vlakna mesa razrahljajo in razidejo, vendar ne na način, da bi meso razpadlo narazen. Perutnina, na primer puran in piščanec, je precej pusta vrsta mesa, vendar para pomaga, da je meso sočno in vlažno. Spodaj najdete nekaj nasvetov in trikov, kako doma kuhati meso.


Šunka

- Pri sočni šunki začnite tako, da šunko položite neposredno na mrežo pečice z odprtim pladnjem pod mrežo.

- S kožno stranjo navzgor položite šunko v polno paro na 100 ° C, dokler ne doseže 70 ° C središčne temperature. (Čas, ki je potreben, se zelo razlikuje, odvisen je od velikosti kosa mesa, zato je potrebna središčna temperatura.) Ko doseže pravo temperaturo, jo vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.

- Ko se ohladi, šunko premažite s tistim, kar vam najbolj ustreza. Običajno zmešamo gorčico in rumenjake, ko šunko premažemo,  jo potresemo s krušnimi drobtinami.

- Nato jo pecite na 175 ° C s programom suhi zrak, dokler se šunka ne opeče in se zlato obarva (traja le 5–10 minut). To je popolna jed, ki jo lahko pripravite dan prej.
Puran

- Odličen način, da puranje meso postane sočno in hrustljavo, je, da ga najprej parite na polni pari na 100 ° C z nadevom v notranjosti.

- V nožno kost postavite termometer in kuhajte, dokler ne doseže 68 ° C. (Čas, ki je potreben, se res razlikuje glede na velikost purana, zato je središčna temperatura najboljši način.)

- Ko doseže pravo temperaturo, ga vzemite ven in pustite, da se koža osuši.

- Ko se osuši, namažite celotnega purana z mehkim maslom in ga pecite zadnjih 30 minut v pečici na suhem zraku pri 200 ° C, da koža postane temna in hrustljava. Postrezite in uživajte!


Glazirana kratka rebra ali goveja prsa

- Začnite s soljenjem kratkih reber ali prs in pustite, da se čez noč razsolijo.

- Parite na polni pari pri 100 ° C vsaj 3-4 ure, odvisno od velikosti. Kratka rebra so pripravljena, ko se meso začne zlahka ločevati od kosti. Prsa so pripravljena, ko boste meso zlahka prerezali z majhnim nožem. Pustite, da se ohladi. Kratka rebra narežite na rezine med kostmi ali pustite, da so prsa takšna, kot so.

- Naredite glazuro z 1dl rjavega sladkorja, 3dl temnega piva, 1 žlico jabolčnega kisa, 1 žlico gorčice, ščepcem soli in morda ščepcem čilija ali chipotleta. V loncu zmešamo sladkor in kis ter zavremo, dodamo pivo in zmanjšamo vročino, dokler se konsistenca ne zgosti (približno 10-15 minut).

- Meso zasteklite in segrejte v pečici. To jed lahko pripravite dan prej in pred postrežbo samo glazrirate in segrejete.


Sous-vide priloge

Sous-vide je odlična metoda kuhanja zelenjave. Je bolj zdravo, saj se med kuhanjem izgubi manj hranilnih snovi in okusnejše, saj boste tako izboljšali naravne okuse in dobili boljšo teksturo. Poleg tega je odličen način infuziranja zelenjave.


Zelena s porjavljenim maslom, timijanom in limonino lupinico

- Zeleno olupite in narezite te ter v vakuumsko vrečko položite skupaj z rjavim maslom, timijanovimi peclji, limonino lupinico in ščepcem soli.

- Kuhajte v polni pari na 100 ° C,  približno 20-25 min. Ohladite in postrezite,  po želji ocvrtite ali popražite


Korenje v začimbah in pomarančni sok

- Olupite korenje in dajte v vrečko za vakuum, skupaj z zvezdnatim janežem, čilijem, cimetom in ščepcem soli.

- Kuhajte v polni pari na 100 ° C, približno 15-20 min. Ohladite in postrezite, po želji ocvrite ali popražite. Sok uporabite za omako ali preliv.


Kuhajte na pari, kot profesionalci

Naj pečice SteamPro dvignejo kuhanje na pari na višjo raven. Odkrijte funkcije, vključno s Sous-Vide, Povezano kuhanje, ki omogoča upravljanje pečice s pametnim telefonom in asistentom za kuhanje na pari Steamify. Pečice SteamPro so pripravljene, da bodo vaš vsakdanji obroki okusnejši.


Odkrijte naše pečice SteamPro