Kuhajte hranljivo in okusno zelenjavo s paro

Zadnjič posodobljeno 15. 11. 2021 14:00

Polnovredna, hrustljava in hranljiva zelenjava - parna pečica naredi zdravo prehrano lažjo in okusnejšo.Zeleno in zdrava

Zakaj je zelenjava na pari boljša? Tako preprosto, hitro in zdravo kuhamo zelenjavo v parni peči.Kuhati zelenjavo v parni pečici je enostavno, hitro in zdravo. Zakaj je kuhanje na pari zdravo? Para ne odvzame zelenjavi nobenega okusa ali prehranske v rednosti, zato dobite tako okusen in zdrav rezultat. Ker je vročina konstantna, zelenjava v pari ne razpade tako enostavno, zato se brokoli ne bo več drobil. Tu so trije preprosti recepti za kuhanje zelenjave na pari - pojdite in poglejte, kateri je vaš najljubši!


Cvetača z limono, črnim poprom in olivami

- Cvetačo nalomite na cvetove in jih položite na perforiran pladenj za pečico.

- Izberite polno paro pri 100 ° C za  približno 3-5 min, odvisno od velikosti. (Še vedno mora imeti konsistenco.)

- Vzemite in zmešajte v skledi z naribano limonino lupinico, limoninim sokom, zdrobljenim črnim poprom, sesekljanimi črnimi olivami in morsko soljo. Postrezite toplo ali hladno.


Zeleni šparglji z naribanim parmezanom in olivnim oljem

- Spodnje 3 cm špargljev obrežite ter jih položite na perforiran pladenj za pečico.

- Izberite polno paro pri 100 ° C  za približno 2-4 min, odvisno od velikosti.

- Odstavite in pokapljajte z olivnim oljem, potresite z morsko soljo in po vrhu naribajte veliko parmezana. Postrezite toplo ali hladno.


Brokoli z ingverjem, sojino omako, arašidi in sezamovimi semeni

- Brokoli razdelite na cvetove in jih položite na perforiran pladenj za pečico.

- Izberite polno paro pri 100 ° C za približno 3-5 min, odvisno od velikosti.

- Vzemite in zmešajte v skledi s fino naribanim ingverjem, japonsko sojino omako, opečenimi arašidi, sezamovim oljem in opečenimi sezamovimi semeni. Postrezite vroče.


Hrustljava, zlato rjava in popolnoma vlažna

V pečicah SteamCrisp se klasična toplota kombinira s paro, da postanejo vaše jedi hrustljave in zlato rjave barve na zunanji strani, medtem ko so v notranjosti vlažne, hranila in okus pa sta popolnoma ohranjena.

Odkrijte naše pečice SteamCrisp