Kako uporabljati sondo za hrano v pečici Electrolux

Zadnjič posodobljeno 20. 06. 2024 14:30

Uporaba senzorja hrane pri piščancu

Sonda za hrano je priročen vgrajeni termometer za kuhanje, ki vam omogoča spremljanje napredka kuhanja – v realnem času. Je enostavna za uporabo, hkrati pa vas nikoli ne bo skrbelo, da hrana ni pravilno skuhana. Ta pripomoček je na voljo pri izbranih modelih pečic Electrolux.

Kaj je sonda za hrano in zakaj jo uporabljati?

Sonda za hrano, včasih imenovana tudi senzor hrane ali sonda za meso, je vgrajeni termometer za kuhanje, ki meri temperaturo jedra hrane. Primerna je za kuhanje različnih jedi in je idealna pomoč pri kuhanju živil, kot so meso, ribe ali perutnina.

Z njo ste lahko prepričani, da boste dosegli pravo temperaturo jedra hrane – hrane nikoli več ne boste prekuhali ali premalo skuhali. Ni vam treba skrbeti za čas kuhanja, saj temperatura jedra natančno določa, koliko časa naj bo vaša jed v pečici.


Kako uporabljati sondo za hrano

Pri kuhanju s sondo za hrano je treba nastaviti dve temperaturi: temperaturo v pečici in ciljno temperaturo v jedru jedi.

1. Sondo za hrano vstavite v jed

2. Sondo za hrano priključite na pečico. Prepričajte se, da je vtič popolnoma vstavljen v vtičnico

  • Vtičnica je pri večini naših modelov v zgornjem desnem kotu sprednjega okvirja in je dostopna, ko so vrata pečice odprta

Oseba, ki priključi senzor za hrano


3. Nastavite funkcijo ogrevanja in temperaturo pečice

4. Pritisnite in nastavite ciljno temperaturo jedra za svojo jed

5. Pritisnite START

6. Nastavljena temperatura jedra se zdaj spremlja, in ko je dosežena, se sproži alarm

Namigi in nasveti

Sondo za hrano lahko uporabite tudi v scenarijih funkcije Pomoč pri kuhi – če to velja za vašo pečico, lahko izberete, da jo boste uporabili, ko bo to predlagala navigacija funkcije Pomoč pri kuhi na pečici ali v aplikaciji. Dodatna funkcionalnost v teh scenarijih je, da lahko glede na svoje želje nastavite, ali naj bo jed krvavo, srednje ali dobro zapečena. Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o funkciji Pomoč pri kuhi.

Za najboljše rezultate vstavite konico sonde za hrano v sredino ali najdebelejši del jedi. Prepričajte se, da je vsaj ¾ sonde v jedi.

Preden začnete kuhati, naj ima pripravljena hrana optimalno sobno temperaturo. Sonda za hrano ne bo delovala, če je hrana premrzla ali če še ni popolnoma odmrznjena.

Opozorila

  • Uporabljajte samo priloženo sondo za hrano ali originalne nadomestne dele
  • Poskrbite, da bo med elementi žara in kablom sonde za hrano nekaj centimetrov razmika, da jo čezmerna vročina ne poškoduje
  • Pazite, da se ne opečete, ko vstavljate sondo za hrano v ogreto pečico
  • Sondo za hrano po uporabi vedno odstranite iz pečice. Pazite, da se ne opečete, saj sta sonda za hrano in pečica vroči
  • Sonde za hrano ne uporabljajte za tekočine 


Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.

Zdaj ko veste, kako uporabljati sondo za hrano, boste morda želeli izvedeti več o svoji pečici. Kliknite tukaj za pregled funkcij in simbolov pečice.