Kako uporabljati funkcijo Steamify® na vaši parni pečici Electrolux

Zadnjič posodobljeno 13. 06. 2024 13:20

Hrana, kuhana na pari v parni pečici

Vas zanima kuhanja v sopari, a ne veste, kako začeti? Pustite funkciji Steamify®, da vas vodi. S Steamify® je kuhanje v sopari za pripravo zdravih in okusnih obrokov doma lažje kot kdaj prej. To funkcijo boste našli na izbranih modelih pečic Electrolux.

Kaj je funkcija Steamify® in zakaj bi jo morali uporabljati?

Večina ljudi se ne zaveda številnih prednosti kuhanja v sopari. Kuhanje v sopari ohranja hranilne snovi, vitamine, barve in okuse. Vaši obroki bodo vsebovali manj maščob, saj uporabite manj olja, medtem ko se sokovi preprosto ohranijo. Kadar kuhate s paro, se lahko veselite bolj zdravih in bolj sočnih jedi.

Steamify® je funkcija, s katero je kuhanje v sopari lažje, kot si predstavljate. Zahvaljujoč se funkciji Steamify®, ni potrebe po tem, da bi zamenjali način svojega kuhanja, če ste navajeni kuhati z vročim zrakom ali zgornjim ali spodnjim grelcem. Ni vam treba ugotavljati, kako in kdaj dodati paro, saj vaša pečica doda ravno pravo količino pare ob pravem času za vas. Steamify® lahko nadomesti skoraj vse vaše običajne navade kuhanja in vam da okusnejše obroke z minimalnim naporom.

Kako uporabiti funkcijo Steamify®

Preprosto izberite funkcijo Steamify® in nastavite temperaturo z drsnim trakom na zaslonu. To naj bi bila temperatura, ki jo običajno izberete, ko kuhate z vročim zrakom ali kot je navedeno v vašem receptu. Glede na temperaturo pečica samodejno nastavi stopnjo pare za vas.

1. Pritisnite ikono za Steamify® na zaslonu.

2. Nastavite temperaturo s klikom na temperaturo na zaslonu. Drsnik nastavite na pravo temperaturo.
3. Pritisnite START za začetek kuhanja.
4. Sledite navodilom na zaslonu, da po potrebi dolijete vodo v vodni rezervoar.
5. Pritisnite V REDU.

Funkcija Steamify® vam bo celo priporočila temperaturo glede na to, kakšne rezultate želite doseči. Ko premikate drsnik za temperaturo, vam bo pečica prikazala pričakovane rezultate pri različnih temperaturah:

  • 50–100 °C – Para za soparjenje
  • 105–130 °C – Para za dušenje
  • 135–150 °C – Para za nežno hrustljavost
  • 155–230 °C – Para za peko in pečenjeOseba, ki spreminja nastavitve parne pečice

Namigi in nasveti

  • Kadar kuhate jedi, ki potrebujejo 135 °C in več, nastavite želeni čas kuhanja, da lahko popolnoma izkoristite postopek kuhanja v več korakih s funkcijo Steamify®.
  • Kadar uporabite paro za nežno zapečenost in nastavite časovnik, se bo avtomatsko vklopila funkcija žara v zadnjih minutah, da se ustvari nežna hrustljavost.
  • Kadar uporabljate paro za peko in pečenje ter nastavite časovnik, se bo zadnje minute vklopil spodnji grelec za hrustljavo dno.
Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.


Zdaj ko veste vse o funkciji Steamify®, kliknite tukaj, da izveste več o kuhanju s paro.