Kako uporabljati funkcijo „Pogrevanje s paro” na parni pečici Electrolux

Zadnjič posodobljeno 13. 06. 2024 13:11

Food in pan on countertop

Para pogreje vaše ostanke hrane, ne da bi jih izsušila, zato bo včerajšnja jed tako okusna, kot ko ste jo sprva pripravili. S pomočjo parne pečice lahko lažje kot kdaj prej vzdržujete zdrav in odgovoren življenjski slog. Nikoli več ne zavrzite hrane. Parne pečice Electrolux zagotavljajo „Pogrevanje s paro”, program, ki je bil posebej zasnovan prav za pogrevanje hrane.


Kaj je funkcija „Pogrevanje s paro” in zakaj jo uporabljati?

„Pogrevanje s paro” je funkcija parne pečice, ki je optimizirana za pogrevanje hrane. Para prepreči, da bi se površina izsušila, toplota pa je dovajana nežno in enakomerno, zato bo hrana dobila videz, okus in vonj sveže pripravljene jedi.

S funkcijo „Pogrevanje s paro” lahko hrano pogrejete kar na krožniku. Hkrati lahko pogrejete več kot en krožnik hrane, pri čemer uporabite različne položaje rešetke.

1. Na pečici izberite NASTAVITVE > POSEBNE FUNKCIJE > POGREVANJE S PARO.

2. Hrano postavite v pečico.

3. Čas pogrevanja določite glede na hrano, ki jo želite pogreti. Različne jedi je treba pogrevati različno dolgo, da so dobro pogrete in pripravljene na zaužitje. Perutnino in meso morate na primer pogrevati dalj časa kot zelenjavo.


Namigi in nasveti

  • Upoštevajte ustrezen čas pogrevanja glede na živilo, ki ga kuhate, da boste lahko vedno varno uživali v ostankih hrane in njihovem odličnem okusu.
  • S paro lahko pogrejete celotno jed, a jo za najboljše rezultate narežite na manjše porcije. V pečico na primer raje dajte kose, in ne celega piščanca.
  • Para je kot nalašč za jedi, kot sta kiš in lazanja. Zahvaljujoč dodani vlagi se te jedi ne izsušijo in ne postanejo žvečljive, kar se pogosto zgodi, kadar jih pogrevamo na druge načine.


Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.

Zdaj ko veste vse o pogrevanju ostankov hrane s paro, vas morda zanima več o kuhanju s paro.