Kako uporabljati funkcijo parnega čiščenja pri vaši parni pečici Electrolux

Zadnjič posodobljeno 30. 04. 2024 06:52

Parno čiščenje v akciji v pečici

Čiščenja pečice se vam ni več treba bati. Funkcija samodejnega parnega čiščenja na vaši parni pečici Electrolux prevzame to opravilo in učinkovito očisti pečico za vas. Ohranite svojo pečico čisto brez napora z redno uporabo programa za parno čiščenje. 

Različni modeli pečic lahko vsebujejo različne funkcije čiščenja, ki vam to opravilo olajšajo. Preverite svoj priročnik za pečico, da ugotovite, katere funkcije imate na voljo za lažje čiščenje pečice.Kaj je funkcija parnega čiščenja in zakaj bi jo morali uporabljati?

Parno čiščenje je funkcija čiščenja s pomočjo pare, ki je na voljo pri vseh naših parnih pečicah. Para zmehča mast ali ostanke, s čimer postane čiščenje vaše pečice lažje. Obstajata dva različna programa čiščenja s paro glede na vaše potrebe – lahko čiščenje ali temeljito čiščenje.

Redno parno čiščenje je čudovit način za vzdrževanje čistoče v notranjosti vaše pečice, saj pomaga odstraniti madeže hrane s površine pečice. Drug pozitiven vidik čiščenja s paro pa je ta, da je nežna do okolja, saj porabi veliko manj energije kot drugi programi čiščenja. Razlog za to je v tem, da cikel čiščenja s paro ne poteka dalj časa pri izjemno visoki vročini.

Vse pečice Electrolux s parnim čiščenjem imajo vgrajene opomnike, ki vas obvestijo, kdaj je potrebno čiščenje za nadaljnje optimalno delovanje. Opomnike lahko vklopite in izklopite v meniju nastavitev.

Kako uporabljati funkcijo parnega čiščenja

Pred začetkom programa čiščenja

1. Prepričajte se, da je pečica hladna

2. Odstranite vse dodatke in odstranljive nosilce rešetk

Vklop programa parnega čiščenja

1. Napolnite vodni rezervoar do najvišje ravni

2. V MENIJU izberite ČIŠČENJE

3. Izberite PARNO ČIŠČENJE ali PARNO ČIŠČENJE PLUS

  • Parno čiščenje: 30 minut lahkega čiščenja
  • Parno čiščenje plus: 75 minut normalnega čiščenja – pred začetkom poškropite notranjost z detergentom. Priporočamo uporabo čistila v pršilu za pečice in mikrovalovne pečice.


4. Sledite navodilom na zaslonu za začetek programa. Če pečica prične piskati med delovanjem programa, boste morali v vodni rezervoar doliti vodo.

5. Zvočni signal vas opozori, ko je cikel čiščenja končan

Po koncu cikla čiščenja s paro

1. Izklopite pečico

2. Ko je pečica ohlajena, obrišite notranjost z mehko krpo in ponovno namestite nosilce rešetk in dodatke

3. Izpraznite preostanek vode iz predala za vodo

4. Vrata pečice pustite odprta in počakajte, da se notranjost posuši

POMEMBNO

  • Pustite, da se pečica pred začetkom programa povsem ohladi. Če je pečica vroča, para ne bo delovala z enako hitrostjo.
  • Med delovanjem te funkcije je luč ugasnjena

Za več informacij o vašem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.

Zdaj ko veste vse o uporabi funkcije parnega čiščenja, vas morda zanima več o ohranjanju čistoče v pečici. Kliknite tukaj za pregled čiščenja in vzdrževanja čistoče v pečici.