Kako čistiti in vzdrževati vašo pečico Electrolux

Zadnjič posodobljeno 23. 04. 2024 07:09

Kitchen with ovens

Pomembno je, da svojo pečico Electrolux čistite redno – tako zaradi higienskih razlogov kot tudi zaradi ohranjanja vrhunskega stanja gospodinjskih naprav. Enostavna in dosledna nega vaše pečice bo izboljšala njeno delovanje na kratki in dolgi rok.

Vaša pečica ima različne potrebe po čiščenju glede na model in tip. Različne pečice Electrolux imajo lahko različne funkcije čiščenja. Preverite, katere veljajo za specifični model vaše pečice. Združite skupaj z izdelki za nego pečic za najboljše rezultate.

Ohranjanje čistoče vaše pečice

Vsakodnevno čiščenje:

 • Notranjost: Optimalno bi morala biti notranjost očiščena po vsaki uporabi. Obrišite notranjost in notranjo stran steklenih vrat z mehko krpo
 • Sprednji del pečice: Očistite sprednji del pečice z mehko krpo, toplo vodi in blagim detergentom
 • Kovinske površine: Uporabite čistilno sredstvo za čiščenje kovinskih površin
 • Madeži: Očistite madeže z blagim detergentom

Za sprednji del pečice, kovinske površine in madeže priporočamo uporabo pršila za pečice in mikrovalovne pečice.

Temeljitejše čiščenje:

Najprej raziščite, katere programe čiščenja imate na voljo pri svoji pečici. Le-ti bodo zadostili potrebam po vsakodnevnem in temeljitem čiščenju. Včasih boste morali izvesti globinsko čiščenje nosilcev rešetk in steklenih vrat. Pregled navodil, kako očistiti ta območja, lahko najdete spodaj.

 • Očistite nosilce rešetk: Za temeljitejše čiščenje vam priporočamo, da odstranite nosilce rešetk. To lahko storite tako, da sprednji del nosilca rešetke potegnete stran od stene in nato ponovite postopek z zadnjim delom nosilca. Očistite nosilce rešetk z namakanjem v koritu ali s pranjem v pomivalnem stroju.
 • Notranja steklena vrata: Če se umažejo, imate možnost odstraniti in očistiti notranje steklo vrat. Preverite uporabniški priročnik, da boste videli, kako se to naredi na specifičnem modelu pečice. Previdno odstranite sloje stekla in jih očistite z vlažno krpo ali z uporabo čistila za pečice za še posebej trdovratne ostanke hrane. Priporočamo uporabo pršila za pečice in mikrovalovne pečice.

Izdelki za čiščenje

Naše priporočene izdelke za nego lahko kupite v naši spletni trgovini.

 • Pršilo za pečice in parne pečice
 • Steam Care – sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna
 • Set za nego parnih pečic – čistilo in sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna

Opomniki za čiščenje

Veliko naših pečic ima funkcijo opomnikov za čiščenje. Pečica vas bo opozorila, kdaj očistiti in/ali odstraniti vodni kamen za nadaljnje optimalno delovanje. Opomnike lahko vklopite ali izklopite v meniju NASTAVITEV ali prek naše uradne aplikacije.

Programi čiščenja

Spodaj je pregled tega, kako različni programi čiščenja, ki so na voljo v naših pečicah, spodbudijo ohranjanje njihove čistoče. Prosimo, da preverite svojo pečico ali uporabniški priročnik, da ugotovite, kateri program velja za vaš model.

Katalitično čiščenje – katalitične obloge absorbirajo maščobo, ki odstopi in jo je mogoče enostavno odstraniti po zagonu programa za čiščenje. Izvedite več o katalitičnem čiščenju.

Pirolitično čiščenje – umazanija, maščoba in ostanki hrane se pri visokih temperaturah spremenijo v pepel, ki ga je mogoče enostavno obrisati. Izvedite več o pirolitičnem čiščenju.

AquaClean uporablja vlažnost za predhodno čiščenje masti in ostankov hrane, zato je čiščenje vaše pečice enostavnejše. Izvedite več o AquaClean.

Če imate parno pečico

Če imate parno pečico, imate morda tudi naslednje programe.

Parno čiščenje – avtomatska funkcija čiščenja, ki uporablja paro za zmehčanje masti in ostankov hrane, zato je čiščenje vaše pečice enostavnejše. Izvedite več o parnem čiščenju.

Parno čiščenje PLUS – intenzivnejši program za parno čiščenje. Izvedite več o parnem čiščenju.

Sušenje – ta program čiščenja lahko zaženete, da posušite notranjost pečice po kuhanju s paro.

Odstranjevanje vodnega kamna – občasno boste morali iz parnega sistema odstraniti vodni kamen. Ta funkcija vam pri tem pomaga. Izvedite več o čiščenju vodnega kamna.

POMEMBNO

 • Vedno se prepričajte, da je pečica pred čiščenjem hladna
 • Vedno se prepričajte, da je pečica hladna, ko uporabljate čistila za pečice v pršilu. Čistilo razpršite na krpo in obrišite notranjost, namesto da bi ga razpršili neposredno po notranjosti. Čistilo lahko čez čas vpliva na kapilarne kable za ventilatorjem
 • Uporabljeno sredstvo za čiščenje ne sme biti abrazivno

Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.