Spečite boljši kruh z uporabo pare

Zadnjič posodobljeno 19. 10. 2021 06:26

Odkrijte, kako para dvigne peko. Parna pečica omogoča odlično okolje za dokazovanje testa in bo vašemu kruhu dala hrustljavo skorjo in puhasto drobtino.Nadaljujte s peko naprej

Parna pečica odpira popolnoma nov svet aromatičnega, zračnega kruha s hrustljavo zlato-rjavo skorjo. Začne se že pri dokazovanju, saj para ustvarja enakomerno temperaturo, kot nalašč za dvig testa. Ko pečete, para ustvari hrustljavo skorjo, saj ustvari vlažno površino na kruhu, notranjost pa bo ohranjala tudi vlažno.


Dokazuje

Uporaba pare za dokazovanje testa je fantastična, saj imate popolno in enakomerno temperaturo, da se testo dvigne. To pomeni, da se bo testo dvigalo hitreje in enakomerneje. To je super za vsa testa, predvsem pa za kislo testo, saj boste dobili višje in ne tako gosto testo, kot je dokazano pri sobni temperaturi.

Lahko uporabite paro za prvo, zagotovo pa za drugo, naraščajoče. Ko se hlebci ali zvitki dvignejo, para pomaga, da je kruh lažji z več zraka v notranjosti. Temperatura je odvisna, toda okoli 25-30 ° C je dobro, na splošno je toplejše hitrejše naraščanje - in vam testo, ko narastete v parni pečici, ne potrebujete. (Preizkusite našo funkcijo "Testo za dokazovanje" naslednjič, ko pečete).


Pečenje

Naučiti se speči kruh v parni peči ni težko, daje pa odličen rezultat. Uporaba pare na začetku peke naredi kruh bolj hrustljav na površini. To je zato, ker para (ali voda v bistvu) ustvari mokro površino, kar ji bo pomagalo pri enakomernemu pečenju.

Potem, ko končate s suho toploto, bo mokra površina postala še bolj hrustljava, kot če bi od začetka uporabljali samo suho toploto. Para bo pripomogla tudi k ohranjanju vlage v kruhu - nič več suhega in gostega kruha. (Če uporabljate katero od vaših parnih pečic, poskusite s funkcijo "Peka kruha".)


Peka domačega kruha

S pritiskom na gumb spečemo odličen kruh. SteamBake pečice uporabljajo paro za dokazovanje testa, ki se hitro dviga in celo za zračne vlažne notranjosti. Če želite dodati končni dotik popolnosti, vnašamo redno suho toploto, da skorja postane hrustljava in zlato rjava.


Odkrijte naše peči SteamBake