Kako uporabljati funkcijo FlexiBridge na indukcijski kuhalni plošči Electrolux

Zadnjič posodobljeno 12. 06. 2024 12:48

S funkcijo Electrolux FlexiBridge lahko prilagodite levo površino indukcijske kuhalne plošče v različno velika kuhališča. Ustvarite lahko dve srednje veliki kuhališči, majhno in veliko kuhališče ali eno zelo veliko kuhališče. Je kot nalašč za uporabo različnih posod hkrati.

Ta funkcija je na voljo na izbranih modelih indukcijskih kuhalnih plošč Electrolux.


Nastavitev kuhališč

Na voljo so tri možnosti:

1. Dve enako veliki kuhališči 

2. Eno majhno in eno veliko kuhališče

3.  Eno zelo veliko kuhališče

Pritisnite za preklapljanje med možnimi razporedi kuhališč. Indikator prikazuje, kateri način delovanja je izbran.


Možnost 1: dve enako veliki kuhališči

Dve enako veliki kuhališči, srednje veliki. To je privzeti način delovanja ob vklopu kuhalne plošče. Stopnjo kuhanja za vsako kuhališče posebej nastavite na dveh drsnikih na levi strani.

Za optimalno porazdelitev toplote postavite posodo ustrezne velikosti na sredino kuhališča oz. kuhališč.


Pomembno: Ne postavljajte jih med kuhališča.


Možnost 2: eno majhno in eno veliko kuhališče

Dve kuhališči – eno majhno na spodnjem delu kuhalne plošče in eno veliko na zgornjem delu kuhalne plošče. Stopnjo kuhanja za vsako kuhališče posebej nastavite na dveh drsnikih na levi strani.  

Na sredino kuhališča oz. kuhališč postavite posodo ustrezne velikosti. Kuhinjska posoda mora prekrivati vsaj dva od treh povezanih delov. Če na velikem kuhališču uporabljate premajhno posodo, bo prikazovalnik začel utripati, kuhališče pa se bo po eni minuti izklopilo. 


Možnost 3: Eno zelo veliko kuhališče 

Eno veliko kuhališča, ki pokriva celotno levo stran kuhalne plošče. Kot nalašč za kuhanje z večjo posodo, na primer z žarom plancha. Stopnjo kuhanja nastavite s prikazanim drsnikom.  

Posodo postavite na kuhališče. Posoda mora prekrivati vsaj tri od štirih povezanih delov. Če na velikem kuhališču uporabljate premajhno posodo, bo prikazovalnik začel utripati, kuhališče pa se bo po eni minuti izklopilo. 


Za več informacij o svojem specifičnem modelu indukcijske kuhalne plošče preverite uporabniški priročnik.    

Zdaj, ko ste se naučili uporabljati funkcijo FlexiBridge, vas bo morda zanimalo več o drugih funkcijah vaše indukcijske kuhalne plošče.