Kako očistiti indukcijsko kuhalno ploščo Electrolux

Zadnjič posodobljeno 27. 03. 2024 13:10

Indukcijske kuhalne plošče Electrolux je enostavno čistiti in vzdrževati. Indukcijska tehnologija prenaša toploto neposredno v posodo, in ne na površino kuhalne plošče, zato je manj verjetno, da bi se razlita tekočina zažgala, kot se to lahko zgodi na keramičnih in plinskih kuhalnih ploščah.


1. Prepričajte se, da so vsa kuhališča hladna.

2. S strgalom za kuhalne plošče odstranite ostanke hrane ali trdovratne madeže. Takoj odstranite vse plastične ali sladke snovi.

3.  Uporabite mehko, vlažno krpo in čistilo za kuhalne plošče – priporočamo Vitro Care. Ne uporabljajte grobih čistilnih sredstev, kot so abrazivna čistila ali žične gobice, saj lahko opraskajo površino.

4. Kuhalno ploščo obrišite z mehko in suho krpo. 


Če imate indukcijsko kuhalno ploščo z vgrajeno napo, morate redno čistiti in regenerirati tudi filter. 
Dobro je vedeti:

  • Vedno uporabljajte posodo s čistim dnom. 
  • Indukcijsko kuhalno ploščo obrišite po vsaki uporabi, da jo ohranite v odličnem stanju. 
  • Večino razlitih tekočin, kot so vodni krogi ali maščobni madeži, lahko obrišete, ko je kuhalna plošča hladna.  
  • Upotrijebite funkciju zaključavanja kako biste izbjegli slučajno uključivanje ploče za kuhanje tijekom čišćenja. Saznajte više o tome kako upotrebljavati funkciju zaključavanja.Uporabite funkcijo Ključavnica, da se izognete nenamernemu vklopu kuhalne plošče med čiščenjem. 
Preberite več o uporabi funkcije Ključavnica.

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.

Rezervni deli & dodatni pribor
Rezervni deli & dodatni pribor

Poiščite original rezervne dele za Vaš aparat. Prosimo vas, da se za več informacij in pomoč obrnite na naš Klicni center na tel. št: 012425730