Indukcijske kuhalne plošče brez ozemljitve

Zadnjič posodobljeno 14. 07. 2023 12:55

Indukcijske kuhalne plošče morajo imeti standardno ustrezno število faz, odvisno od specifikacije naprave, nevtralni in zaščitni vodnik. Na srečo so se zaradi tehnološkega napredka na trgu pojavile indukcijske kuhalne plošče, ki jih ni treba ozemljiti, hkrati pa nudijo učinkovitost in varnost. V tem članku si bomo podrobneje ogledali delovanje in prednosti brezmletih indukcijskih kuhalnih plošč. Spoznali boste tudi prednosti uporabe teh kuhalnih plošč in dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri izbiri najboljšega modela za vašo kuhinjo.

Kdaj je za priključitev indukcijske plošče potrebna ozemljitev?

Na trgu boste našli veliko indukcijskih kuhalnih plošč, ki zahtevajo priklop na ozemljeno električno napeljavo. Takšno napravo mora vedno priključiti električar s kvalifikacijami SEP do 1 kV, da se ohrani njena garancija.

Električna vezja, ki se uporabljajo v napravi, potrebujejo zadostno količino energije za pravilno delovanje. Največja poraba energije nekaterih panelov je celo 11.0000 W, zato jih je treba ustrezno zaščititi pred prenapetostjo in električnimi udari. V ta namen se uporabljajo izolacijske rešitve in varovalke.

Na tipski tablici indukcijske kuhalne plošče, ki zahteva ozemljitev, boste našli simbol električne zaščite 1. razreda Simbol 1. razreda izolacije električnih naprav.

Če želite izvedeti več o razredih električne zaščite, glejte ta članek.

Indukcijske plošče, ki jih priključite brez ozemljitve

V Electroluxovi ponudbi boste našli indukcijske kuhalne plošče, ki ne potrebujejo ozemljitvenega priključka. Poleg tega je eden od njih prilagojen za neposredno priključitev na vtičnico z vtičem.

Pri indukcijskih kuhališčih LIB60420CK, EIB60420CK, LIB60424CK smo uporabili dodatne izolacijske zaščite , zaradi česar so kuhališča prejela 2. razred izolacije (Zaščita električnih naprav). Ta rešitev zagotavlja dovolj visoko stopnjo varnosti pred električnim udarom.

Za naprave z izolacijskim razredom II je značilna uporaba ojačane izolacije, ki zagotavlja zaščito pred neposrednim in posrednim dotikom. Ker je uporabljena ojačana ali dodatna izolacija, ohišja naprave ni treba priključiti na zaščitni ozemljitveni vodnik.

Simbol izolacije razreda II, ki ga boste našli na imenski tablici za ploščo, ki ne potrebuje ozemljitvene povezave: Simbol razreda II izolacije električnih naprav

Primer podatkovne oznake na napravi, ki je ni treba ozemljiti:

Slika na kojoj se prikazuje tekst, Font, plin, pokazati znakOpis je automatski generiran

Spodaj boste našli te modele skupaj z njihovimi specifikacijami:

Indukcijske plošče brez ozemljitve, ki jih priključite na dve fazi - EIB60420CK in LIB60420CK

Moč plošče [W]: 6900

Napetost plošče / priključek : 220-240V/400V2N

Postavitev polja:

Plošči EIB60420CK in LIB60420CK mora priključiti električar s kvalifikacijami SEP do 1 kV

Namestitveni diagram, uporabniški priročnik in natančne informacije o disku najdete na strani naprave:

Indukcijska plošča brez ozemljitvene žice, ki jo priključite z vtičem - LIB60424CK

Moč plošče [W] : 3600

Napetost / priključek : 230 V 1N

Postavitev polja:


Ploščo LIB60424CK priključite z vtičem - če je kabel izklopljen iz plošče, ga mora priključiti električar. s kvalifikacijami SEP do 1 kV.

Namestitveni diagram, uporabniški priročnik in natančne informacije o disku najdete na strani naprave:


Brez zaščitnega vodnika - načini priklopa indukcije na električno napeljavo?

Indukcijske plošče brez ozemljitve, ki jih priključite na dve fazi - EIB60420CK in LIB60420CK

Obe indukcijski plošči lahko povežete tudi, če živite v hiši, stanovanjski hiši ali večstanovanjski hiši, kjer ni ozemljitvene žice. Kabel, ki je priložen napravi, ima 4 žice na eni strani, ki jih mora električar priključiti neposredno na napeljavo in 3 žice na drugi strani za povezavo s kuhalno ploščo . Zaradi najvišje ravni moči plošče EIB60420CK in LIB60420CK zahtevajo povezavo na dva ločena fazna vodnika - dve fazi z napetostjo 230 V.


Žični diagram:Indukcijska plošča brez ozemljitvene žice, ki jo priključite z vtičem - LIB60424CK

Indukcijsko ploščo LIB60424CK lahko na enofazno instalacijo priključite samo z vtičem. V kompletu z napravo dobite kabel z vtičem - odvisno od izvedbe ga lahko pritrdite na panel ali dostavite posebej (v tem primeru je potreben poseg pooblaščenega električarja).


Žični diagram:


Kakšno posodo je treba uporabiti na indukcijski plošči?

Ponev Infi Wok je ena redkih vokov, ki omogoča uporabo energijsko varčne indukcijske tehnologije za segrevanje in cvrtje. Inovativni podstavek omogoča mešanje ocvrte hrane na priročen način, indukcijska toplota pa segreje wok ponev hitreje kot plinski štedilnik. Ponev je učinkovita in funkcionalno izdelana. Zahvaljujoč posebni površini se ne dotika plošče, zato ni opraskana. Ima sposobnost natančnega nadzora močnega vira toplote. Popoln za dušenje in kuhanje na odprtem ognju.


Žar plošča Infi Grill vam omogoča, da v okusu jedi z žara uživate vse leto. Spremenite svojo kuhalno ploščo v prostor za žar in uživajte v odličnem okusu vašega žara Plancha vse leto. Pripravite sočne zrezke, aromatično zelenjavo in sveže morske sadeže – kadar koli želite. Prevleka proti prijemanju omogoča uporabo manj maščobe in pripravo bolj zdravih jedi odličnega okusa. Prevleka proti prijemanju zelo olajša čiščenje, kar vam omogoča, da preživite več časa z družino in prijatelji.


Set posode Electrolux je tridelni set posode. Sestavljen je iz ponve (24 cm) in dveh loncev (16 cm, 20 cm). Vse kar potrebujete za pripravo okusnih jedi. Prednosti Ne glede na to, ali uporabljate indukcijsko, sevalno ali plinsko kuhalno ploščo, je naša posoda iz nerjavečega jekla pripravljena za kuhanje na kateri koli od njih. Posodo in kuharske pripomočke najdete v naši spletni trgovini.


Za rešitev te težave se obrnite na naš klicni center tel:+38612425730 in naročite obisk pooblaščenega serviserja.
Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.